IPS Ioachim a resfințit biserica parohială din localitatea Gârlenii de Sus

Parohia cu hramul Nașterea Maicii Domnului din localitatea băcăuană Gârlenii de Sus a fost în zi de aleasă sărbătoare în Duminica a 9-a după Rusalii. IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a resfințit biserica parohială și a sfințit capela mortuară Anastasia cu hramul Sfântul Lazăr și lumânărarul din curtea așezământului parohial.

 Înainte de acest moment, a fot oficiată Sfânta Liturghie, sub protia părintelui Eugen Ciprian Ciuche, protopop al Protopopiatului Bacău, alături de preotul Vasile Cozma, misionar protopopesc, și împreună cu un sobor de preoți și de diaconi.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a explicat semnificația Evangheliei din această duminică, prezentând credincioșilor prezenți și importanța Bisericii, ca spațiu sacru de întâlnire a omului cu Dumnezeu, în viața creștinilor.

Noi venim în biserică, în spațiul acesta sacru, acolo unde ne botezăm în numele Preasfintei Treimi și de aici plecăm când Dumnezeu rânduiește, acolo unde sunt moșii și strămoșii noștri, în cimitir și de acolo în Împărăția lui Dumnezeu. Acolo sufletele noastre se întâlneasc cu cei care au construit biserica și ne-au lăsat nouă acest tezaur de credință.

Chiriarhul a mulțumit familiei preotului pentru implicare, alături de bunii și credincioșii enoriași implicați în misiunea bisericii.

Vreau să felicit în mod special pe părintele paroh care s-a străduit, împreună cu doamna preoteasă și cu fiul lor Andrei. Aici avem mărturia unei lucrări  împlinite. În biserică nimeni nu îmbătrânește, ci toți suntem frumoși, albi la suflet, pentru faptul că Duhul Sfânt este lumină, este puritate, este bunătate. În biserică stând, în Cer ni se pare a sta.

La finalul slujbei, preotul paroh Costel Balaban și doamna preoteasă au primit din partea Ierarhului câte o icoană. La sfârșitul evenimentului, toți credincioșii au fost invitați să participe la o agapă frățească. (pr. Daniel Marari)

You may also like...