IPS Ioachim a vizitat șantierul catedralei „Înălțarea Domnului” și Parohia Lazaret

În ziua de 11 septembrie 2020 Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a efectuat o vizită de lucru la șantierul catedralei „Înălțarea Domnului” și la Parohia „Lazaret” din orașul Bacău.

Vineri, 11 septembrie a.c, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, însoțit de părintele protopop Eugen Ciprian Ciuche, s-a aflat în vizită de lucru la șantierul catedralei „Înălțarea Domnului” din municipiul Bacău.Părintele Arhiepiscop Ioachim a constatat stadiul în care se află această importantă lucrare pentru Eparhie, finalizată la partea exterioară și la care au început în interior lucrările de pictare în tehnica mozaic. Ierarhul a stat de vorbă cu coordonatorul echipei de specialiști care vor executa lucrarea de înfrumusețare.

De asemenea, a fost vizitată și Parohia Lazaret din Protopopiatul Bacău, situată în partea de Nord a orașului Bacău.

Părintele Arhiepiscop Ioachim a constatat stadiul în care se află lucrarea de înfrumusețare a bisericii, discutând cu preotul paroh Marius Iacobeanu pe care l-a felicitat și sfătuit să supravegheze finalizarea lucrărilor de pictare a lăcașului de cult, astfel încât acestea să respecte normele impuse de actuala legislație în vigoare. 

(pr. Daniel Ionel Marari)

You may also like...