IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost prezent la hramul Mănăstirii “Peștera Sf. Andrei”

IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a răspuns invitației adresate de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, participând astfel la Dumnezeiasca Liturghie ce a fost celebrată cu ocazia hramului mănăstirii „Peștera Sf. Ap. Andrei”, situată în apropierea localității Ion Corvin, din  județul Constanța.

 
15202743_704258039723146_8700448701096070063_n
15268045_704257836389833_1414751628083429410_n
manastire

Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul României, astfel că ziua lui este considerată sărbătoare națională, iar Peștera unde apostolul a locuit a devenit loc de pelerinaj. Tocmai de aceea, românii devin pelerini an de an, anul acesta înregistrându-se participarea a peste 10.000 de credincioși creștin-ortodocși la acest eveniment duhovnicesc. Tradiția ne spune că Apostolul lui Hristos s-a adăpostit în perioada în care a propovăduit creștinismul în Sciția Minor. Toți cei prezenți au avut ocazia să se închine atât moaștelor Sfântului Apostol Andrei, aflate la așezământul monahal, cât şi moaștelor Sfântului Apostol Pavel și ale Sfintei Mucenițe Sofia și fiicelor ei, aduse din Grecia.

Hramul Mănăstirii din sudul Dobrogei a fost marcat prin oficierea Sfântei Liturghii pe un podium special amenajat în curtea mănăstirii. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un sobor de ierarhi din România şi din străinătate, Au fost prezenți  IPS Părinte Iacob, Mitropolit de Mitilini (Grecia), IPS Părinte Hrisostom, Mitropolit de Brod (Bosnia), IPS Părinte Naum, Mitropolit de Ruse (Bulgaria), IPS Părinte Ambrozie, Mitropolit de Silistra (Bulgaria), IPS Părinte Alexei, Arhiepiscop de Balta și Ananiev (Ucraina), IPS Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, PS Părinte Ciprian, Episcop de Melnik (Bulgaria), PS Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, PS Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, și PS Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.  Ierarhilor li s-a alăturat un impresionat sobor de preoți și diaconi, precum și tot poporul venit pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Apostolului Andrei.

(Pr. Daniel Marari)

You may also like...