IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a semnat un protocol de colaborare cu Instituția Prefectului Județului Bacău

Astăzi, 23 iunie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut o întrevedere cu dl Liviu Miroșeanu, Prefectul Județului Bacău. Întâlnirea a fost prilejuită de semnarea protocolului de colaborare între Instituția Prefectului – județul Bacău și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în baza căruia se vor organiza în viitor acțiuni educaționale și sociale necesare în atingerea unor obiective comune în beneficiul locuitorilor din Județul Bacău.

Între obiectivele declarate ale protocolului semnat astăzi se regăsesc: realizarea în comun a unor activități/proiecte cu caracter social; realizare de activități educaționale și prevenirea abandonului școlar; desfășurarea de acțiuni care să contribuie la menținerea/îmbunătățirea stării de sănătate a persoanei, familiei și comunității, prin prevenție, educație, terapii specifice și recuperare; desfășurarea de activități de prevenire, evaluare, consiliere, recuperare, a persoanelor dependente de alcool sau alte droguri oferita de personal calificat; realizarea de ateliere de terapie ocupațională organizate între generații: vârstnici-copii; organizarea unor conferințe naționale și internaționale cu caracter cultural și/sau socio-educațional, spiritual și medical de interes public; organizarea de campanii pentru donare de sânge; organizarea de campanii cu scopul prevenției/salvării de vieți omenești; implicarea în prevenirea și/sau limitarea unor epidemii/pandemii; organizarea unor sesiuni de informare în vederea dezvoltării spiritului civic ș.a.m.d.

Protocolul semnat astăzi este valabil pe o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii perioadei de valabilitate cu acordul părților.

Cu această ocazie, au fost analizate și discutate aspecte legate de modul în care Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și Instituția Prefectului Județului Bacău au colaborat în perioada stării de urgență și a stării de alertă, decretate de autoritățile centrale pentru limitarea infectării cu noul coronavirus, dar și chestiuni de fond funciar sau privind finalizarea lucrărilor la Catedrala „Înălțarea Domnului” din municipiul Bacău, precum și stabilirea unui sediu administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului în municipiul reședință de județ.

„Ne dorim ca acest parteneriat să se implementeze la Bacău, deoarece acest oraș se regăsește, practic, în centrul eparhiei noastre și reprezintă un punct emblematic pentru Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Județul Bacău fiind în întregime sub jurisdicția noastră, din punct de vedere administrativ-bisericesc. De aceea, cu sprijinul autorităților județene sperăm să finalizăm proiectele aflate în derulare și să deschidem calea spre noi acțiuni comune, spre binele credincioșilor noștri și al tuturor băcăuanilor.”, a declarat IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim la finalul întâlnirii.

„Este o mare onoare pentru noi să-l avem pe Înaltpreasfințitul Ioachim în mijlocul nostru. Încheierea protocolului de astăzi, din punctul meu de vedere, nu este decât o constatare în scris a unei colaborări care se desfășoară foarte bine între Instituția Prefectului și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Am avut și discuții punctuale legate de chestiuni tehnice, dar am abordat și subiecte legate de impactul pe care îl poate avea pentru județul și municipiul Bacău stabilirea centrului arhiepiscopal în Bacău.

Consider că un astfel de demers ar ușura colaborarea dintre instituțiile pe care le conducem și, în aceleași timp, atât județul, cât și municipiul Bacău ar beneficia de un grad crescut de vizibilitate, ceea ce ar fi un pas mare către creșterea importanței pe care ne-o dorim ca Bacăul să o capete în regiune”, a declarat, la sfârșitul evenimentului, prefectul Liviu Miroșeanu, aflăm de pe pagina de facebook a Instituției Prefectului Județului Bacău. (M.I.)

You may also like...