Itinerariul spiritual al ÎPS Arhiepiscop Ioachim

Zilele acestea, ÎPS Arhiepiscop Ioachim va fi prezent la Mănăstirea Brazi, unde este cinstit în mod deosebit Sfântul Mucenic Ierarh Teodosie, și la mănăstirea Putna, unde se serbează 550 de ani de la punerea pietrei de temelie a sfântului locaș. La Putna, ierarhul Eparhiei Romanului și Bacăului va sluji Dumnezeiasca Liturghie alături de Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient.

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Teodosie de la Brazi, joi, 22 septembrie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim va sluji dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Brazi din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei. Cunoscut și cinstit în întreaga Biserică Ortodoxă Română, Sfântul Ierarh Mucenic Teodosie, care a fost și episcop al Romanului, a slujit și la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, unde se află o părticică din sfintele sale moaște. Acestea au fost încredințate eparhiei în anul 2008, când s-au serbat 600 de ani de atestare documentară a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, și când moaștele Sfântului Ierarh Teodosie au fost prezente în mod solemn în catedrala din Roman. Prin implicarea ÎPS Arhiepiscop Ioachim, vrednicul de pomenire ierarh Epifanie al Buzăului și Vrancei a dăruit un fragment din  acestea spre cinstire sfântului locaș, ele fiind așezate spre închinarea credincioșilor alături de moaștele Sfântului Cuvios Antipa de la Calapodești.

După această sărbătoare a Bisericii noastre, ÎPS Arhiepiscop Ioachim va face parte din delegația Patriarhiei Române care îl va primi vineri, 23 septembrie, pe Preafericitului Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient. Înalta față bisericească va fi prezentă în România în cadrul unei vizite oficiale între 23 septembrie – 1 octombrie. Apoi, în contextul serbării a 550 de ani de la punerea pietrei de temelie a Mănăstirii Putna, duminică, 25 septembrie, ÎPS Arhiepiscop Ioachim va face parte din soborul de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe care va sluji Dumnezeiasca Liturghie la Sfânta mănăstire a Preasfintei Născătoare de Dumnezeu ctitorită de Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. (Pr. Constantin Gherasim)

You may also like...