ITO 2019 la Craiova în 5-8 septembrie

Echipa ITO 2019 de la Craiova pregătește evenimentul anului pentru tinerii ortodocși din toată lumea: Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși. Organizatorii anunță că Cetatea Băniei va deveni în perioada 5-8 septembrie 2019 „Capitala Tineretului Ortodox”.

„Cu toţii suntem un Potir! Credinţă, nădejde şi dragoste” este motto-ul sub care se vor întâlni la Craiova mii de tineri ortodocși din toată lumea.

„Pregătirile pentru acest important eveniment sunt în plină desfăşurare. Responsabilităţile s-au împărţit pe departamente de lucru, fiecare etapă fiind atent supervizată de IPS Părinte Mitropolit Irineu”, informează Echipa ITO 2019.

Potrivit informațiilor transmise de Arhiepiscopia Craiovei, în prezent se lucrează la site-ul evenimentului care va fi lansat în primăvară, când vor fi prezentate proiectul evenimentului și alte aspecte organizatorice.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, la acest eveniment internațional unde vor fi implicați peste 2500 de tineri din țară și din străinâtate, va participa și o delegație de peste 40 de tineri a Eparhiei Romanului și Bacăului. Aceasta va fi coordonată de preotul Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tineretul din cadrul Sectorului Cultural al Administrației Eparhiale.

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși a ajuns la a șasea ediție. Edițiile anterioare au fost organizate la Baia Mare (2014), Cluj (2015), București (2016), Iași (2017) și Sibiu (2018).

Tinerii prezenți la ITO Craiova care vor fi prezenți din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului vor fi selectați dintre cei care sunt implicați în activitățile bisericii din comunitățile parohiale și  care s-au remarcat prin rezultate foarte bune la învățătură, cu aptitudini artistice, cu spirit organizatoric, precum și alte calități.

You may also like...