ITO București 2016 – prima zi a unui eveniment internațional

După ce au primit binecuvântarea IPS Ioachim,  preoții și tinerii ce alcătuiesc delegația Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, purtând drapelul național și pe cel al Eparhiei, au plecat spre București pentru a participa în perioada 1-4 septembrie 2016, la ”Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din toată lumea”, eveniment cu participare naţională şi internaţională, organizat cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

”Vă binecuvântăm și ne bucurăm că ați început această întâlnire a tinerilor, venind la Catedrala din Roman, pentru a vă binecuvânta și a vă înmâna drapelul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, pe care să-l purtați și în care să vă recunoașteți ca fii ai unei eparhii istorice, una dintre cele mai vechi și importante din ținutul românesc. Vă înmânăm,  odată cu dragostea noastră, și mandatul de a fi cei mai frumoși, cei mai harnici și cei mai entuziaști în cele ce se organizează de către Patriarhia Română, dar și cei mai cuminți, fiind și model pentru ceilalți tineri care încep în curând și noul an școlar. Sunteți angajați a fi purtători ai drapelului și ai simbolurilor Ortodoxiei românești”le-a spus IPS Arhiepiscop Ioachim.
.

Delegația eparhiei noastre este formată din 36 de tineri cu vârste cuprinse între 16 și 27 de ani, elevi și studenți – oameni cu suflet frumos, cu aspirații și vise, entuziaști dar și cu așezare duhovnicească, coordonați de preotul  Daniel Marari – directorul  Centrului Catehetic din cadrul administrației eparhiale.  Acesta a fost însoțit de preotul  Flavius Balaban, coordonator pentru cateheză al Protopopiatului Bacău; preotul Adrian Alexandrescu, coordonator pentru cateheză al Protopopiatului Sascut și preotul Florentin Vornicelu, din cadrul parohiei Mārgineni, Protopopiatul Bacāu.

Protopopiatul Bacău este reprezentat de Andrei Cosmin, Alexandru, Maria, Iulia Maria, Andreea Elena, și Liviu, cărora li se adaugă și o parte dintre membrii ASCOR filiala Bacău.

După ce am urmărit cu interes imaginile transmise de Trinitas TV, impresionați de amploarea și frumusețea evenimentului – însă dorind să intrăm și mai mult în atmosfera ITO 2016, i-am întrebat pe tinerii noștri care sunt primele impresii și cum se simt.

ITO.11
ITO.01
ITO.1
ITO.2
ITO.3
ITO.4
ITO.5
ITO.6
ITO.7
ITO.9
ITO.10
ITO.12
ITO.20
ITO.13
ITO.14
ITO.15
ITO.16
ITO.17
ITO.19
ITO.22

În această seară, joi – 1 septembrie 2016, în Bucureşti a avut loc festivitatea de deschidere a Întâlnirii tinerilor ortodocşi din toată lumea care a debutat cu o slujbă de Te Deum oficiată în altarul de vară al Catedralei Patriarhale în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Nu putem decât să aducem slavă lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să fim prezenți la acest eveniment istoric și să mulțumim IPS Ioachim pentru binecuvântare și încredințarea acestei responsabilități.

Am cântat astăzi – peste 2500 de tineri de toate vârstele, împreună cu grupul psaltic Tronos, imnul de stat al României, Deşteaptă-te române! și am urmărit cu bucurie și interes prezentarea delegaţiilor participante la întâlnire, purtând costume tradiționale și drapelul țării din care provin dar și drapelul eparhiei pe care o reprezintă; la momentul stabilit și noi am urcat pe scenă şi am primit binecuvântarea Părintelui Patriarh.a subliniat părintele Daniel Marari

Am fost martoră la un eveniment superb, și care abia a început, un eveniment organizat de tineri și pentru tineri… îmi cântă sufletul de bucurie și abia aștept să văd ce ne așteaptă în zilele ce urmează!Ioana, Roman

”Multumim părintelui nostru duhovnic și mulțumim IPS Ioachim de la Roman pentru dragostea părintească și pentru acest dar – mai ales că eu nu am fost niciodată în București. Sunt onorat să particip la ITO 2016 , un eveniment cu totul special; este o atmosferă extraordinară, plină de energie și o bucurie la care nu m-aș fi așteptat”Răzvan, Bacău

Mai jos puteți găsi momentul prezentării delegaţiilor participante la întâlnire, din cadrul ceremoniei de deschidere al #ITO2016 . După minutul 4 puteți urmări și delegația Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

După mesajele reprezentanților autorităților de stat a urmat un moment artistic susţinut de:

  • grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale;
  • formaţia Trei Parele;
  • corul Cantus Domini.

Evenimentul s-a încheiat prin intonarea imnului întâlnirii.

You may also like...