Jertfa Unirii noastre, în viziunea maestrului Dan Puric

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, duminică, 11 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Teatrul de Vară din Bacău, a avut loc un eveniment cultural organizat de către Parohia Ortodoxă Lazaret, în parteneriat cu Primăria Bacău și Protopopiatul Bacău.

img-20181112-wa0017
img-20181112-wa0019
img-20181112-wa0023
img-20181112-wa0036
img-20181112-wa0037

Evenimentul a fost prilejuit de susținerea conferinței „Jertfa Unirii noastre” de către Maestrul Dan Puric și face parte din seria manifestărilor cultural-artistice pe care Arhiepiscopia Romanului și Bacăului le organizează în Anul Centenar 2018, al Făuritorilor Marii Uniri.

Dan Puric, „Rapsodul bucuriei” și „ortodoxul îmbisericit mărturisitor”, cum e numit în prefața unei cărți de-a sa, este un cunoscut actor, eseist, autor și regizor de teatru român, ale cărui spectacole au fost reprezentate în multe țări.

Maestrul a abordat această tema conferinței cu o dezinvoltură și o fluiditate impresionante, într-un discurs frumos, memorabil. Excursul istoric a fost însoțit de alese mostre ale personalităților istorice marcante care au contribuit la realizarea Unirii, cu farmec înșiruite, alternând cu numeroase evenimente biblice, atent selectate pentru a demonstra că unitatea de credință a românilor a determinat și însoțit nevoia de unitate teritorială a poporului român.

Ascultat cu mare atenţie de publicul care a ocupat toate locurile din sala Teatrului de Vară, cuvintele maestrului Dan Puric au părut rostite de către un adevărat apostol al credinței în ceea ce privește puterea de regenerare a Neamului Românesc.

La sfârșit, părintele protopop Constantin Busuioc i-a oferit Maestrului o Diplomă de Excelență, semnată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, pentru toată dragostea și recunoștința față de efortul depus în acest An Centenar de a susține conferința „Jertfa Unirii noastre” în toată țara, „întru slujirea, apărarea și promovarea unității patriei și a Ortodoxiei strămoșești”.

Excepțional receptat, Dan Puric a fost ovaționat la sfârșitul conferinței, oferind autografe timp de o oră, tuturor doritorilor. (Pr. Marius Iacobeanu)

You may also like...