Jocuri de cunoaştere şi cateheze comune- înfrățire în cadrul Programului Național Catehetic

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, Parohia ,,Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” Holt, a demarat, începȃnd cu data de 15 ianuarie 2021, activitățile propuse care fac parte din Concursul Național Catehetic ,,Biserica, familia romȃnilor de pretutindeni”.

În zilele de 19 şi 20 februarie au avut loc atelierele de cateheză, rebus şi povestiri creştine; au continuat atelierele de confecționare mărțişoare, pentru expoziția din data de 28 februarie; dar a avut loc şi o întȃlnire online cu toți partenerii de proiect din țară şi din străinătate.

Astfel, sȃmbătă 20 februarie, pe o platformă de lucru online, copiii de la Holt s-au bucurat de a cunoaşte şi a face schimb de experiență cu copiii parohiilor ,,Naşterea Maicii Domnului” Roma 2, coordonați de părintele Ioan Ivan; ,,Sfinții Neofit şi Meletie” Valeggio sul Mincio, coordonați de părintele Ionuț Dascălu; şi ,,Sf Ierarh Vasile cel Mare” Boboieşti, Neamț, coordonați de părintele Dumitru Pintilie, urmȃnd a se alătura şi copiii parohiei ,,Sfȃntul Nicolae” Pipirig, Neamț, coordonați de părintele Manuel Dorneanu.

În cadrul sesiunii online de prezentare, s-a rostit rugăciunea în comun, a urmat un cuvȃnt introductiv al părintelui Iulian Adam, iar apoi, cu toții au urmărit filmulețele de prezentare ale parohiilor şi ale activităților desfăşurate pȃnă la acest moment în cadrul concursului. Au umat jocurile de cunoaştere comune, pregătite de organizatorii de la Parohia Roma 2 şi Valeggio, la finalul cărora, copiii s-au prezentat fiecare în fața celorlalți cu pasiuni, expectanțe şi realizări. Activitatea a fost un succes, iar copiii şi-au exprimat dorința de a se revedea cȃt mai curȃnd cu noii lor ,,prieteni” din țară şi din diaspora romȃnească ortodoxă a Italiei.

A urmat servirea mesei, iar apoi, cei mici, au avut parte şi de o surpriză dulce din partea organizatorilor.

(Pr. Iulian A.)

You may also like...