Jurnaliștii romașcani și băcăuani s-au întâlnit cu ÎPS Arhiepiscop Ioachim

Tradiționala întâlnire a jurnaliștilor romașcani și băcăuani cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim s-a desfășurat astăzi, 22 noiembrie, la Centrul Eparhial de la Roman și la biserica ”Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău.

sf-gheorghe50
sf-gheorghe47
sf-gheorghe27
sf-gheorghe25
sf-gheorghe22
sf-gheorghe11
img_6478
img_6475

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a întâlnit astăzi, 22 noiembrie, cu jurnaliștii romașcani și băcăuani, în cadrul conferinței tradiționale de prezentare a calendarului creștin-ortodox pe anul 2017. Debutul a fost făcut la Centrul Eparhial de la Roman, la ora 10.00, când reprezentanților televiziunilor și presei locale din localitate le-au fost explicate elementele de noutate ale acestui calendar bisericesc, realizat în trei tipuri, care se poate procura de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului, precum și de la magazinele bisericești. De asemenea, ierarhul a menționat faptul că anul 2017 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ”Anul omagial al iconarilor şi pictorilor bisericeşti și Anul comemorativ Justinian Patriarhul şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului în Patriarhia Română”, prilej cu care în Eparhia Romanului și Bacăului se vor desfășura numeroase activități și proiecte social-filantropice și culturalte.Totodată, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit tuturor pentru colaborarea frumoasă din cursul acestui an. La sfârșitul întâlnirii, ierarhul a răspuns întrebărilor adresate de reprezentanții mass-media cu privire la diferite aspecte ale activităților social-pastorale și misionar-filantropice din zona Romanului.

În după-amiaza aceleași zile, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim s-a întâlnit cu ziariștii băcăuani și colaboratorii presei centrale la biserica ”Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău. În sfântul locaș, alături de un sobor de preoți, ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei care au slujit cuvântului scris, băcăuani mutați la cele veșnice, precum și pentru victimele de la Clubul ”Colectiv”, între care s-au aflat și tineri jurnaliști băcăuani. După aceasta, în incinta Așezământului social-filantropic al parohiei, ierarhul a făcut prezentarea calendarului creștin-ortodox pe anul 2017. Întâlnirea, care s-a dorit și una de suflet, s-a încheiat cu răspunsurile pe care ÎPS Ioachim le-a oferit celor interesați, privitor la proiectele și programele Bisericii. Atât la Roman, cât și la Bacău, ierarhul a oferit fiecărui reprezentat al mass-media calendare pentru anul 2017, precum și ultimele două volume apărute la editura ”Filocalia” a Eparhiei Romanului și Bacăului.

(Pr. Constantin Gherasim)

You may also like...