La Bacău, au fost premiați șefii de promoție din universități, colegii și licee

Cei mai buni studenți ai celor două Universități din Bacău alături de elevi ai liceelor și colegiilor din oraș au fost premiați de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, în după amiaza zilei de 28 iunie 2020, pe scena special amenajată în curtea bisericii parohiale cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” situată în parcul Cancicov. La evenimentul cultural menit să răsplătească meritele educaționale au fost prezenți doamna Ida Vlad, Inspector Școlar General Bacău, domnul Conf. Univ. Dr. Bogdan Constantin Rață, prorector la Universitatea „Vasile Alecsandri” și domnul prof. Univ. Dr. Nicolae Lupu, fost rector la Universitatea „George Bacovia” .
 

La ceas de Vecernie câțiva preoți băcăuani coordonați de preotul protopop Costică Busuioc, au fost prezenți la parohia din Parcul Cancicov, orașul Bacău, unde împreună au întâmpinat pe IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, alături de care s-au rugat împreună la slujba Vecerniei și a Litiei. După slujba religioasă în prezența cadrelor didactice universitare și postuniversitare, a urmat momentul recunoștinței, aprecierii și susținerii pe care Biserica le arată față de tinerii eparhiei care s-au distins după cei patru ani de studiu și muncă.

Astfel, a avut loc premierea șefilor de promoție din universități, colegii și licee a elevilor şi a profesorilor merituoși din instituțiile de învățământ băcăuane, fiecare primind din mâna Chiriarhului diplome de merit, cărți și premii în bani.

Ierarhul a transmis bucuria și prețuirea față de profesorii care au semănat învățătura și înțelepciunea în mintea și sufletele tinerilor.

La rândul său, preotul Adrian Alexandrescu, inspector de specialitatea Religie în cadrul ISJ Bacău, și reprezentantul acestei instituții la evenimentul de la biserica „Sf. Apostoli”, a apreciat implicarea și susținerea pe care Eparhia Romanului și Bacăului le arată față de tinerii studenți și elevi merituoși din județul Bacău.

 La final, preotul paroh Constantin Abageru, gazdă a evenimentului a mulțumit Părintelui Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântare și dragoste filială, pentru prezență și rugăciune și părintelui protopop pentru sprijin și ajutor necondiționat an de an.

(pr. Daniel-Ionel Marari)

 

You may also like...