La Bacău, au fost premiați șefii de promoție din universități, colegii și licee

La ceas de seară, ascultând îndemnul IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, “Îmbrăcaţi-vă copiii în costum național/ După portul din Moldova, Muntenia sau Ardeal./ Păstrați-vă vie credinţa şi cutumele perene./ Semănați în toată lumea numai flori de sânziene.”, credincioșii parohiei Sfinții Apostoli din municipiul Bacău, coordonați de preotul paroh Constantin Abageru și de preotul Adrian Alexandrescu s-au bucurat să vadă la biserică, pe cei mai tineri dintre ei, îmbrăcați în portul pe care îl cunosc de la bunici.  Aici, cler și popor s-au rugat împreună, au asistat la un concert al Corului Psaltic Filomelos de la Borzești, după care părintele vicar admnistrativ Pimen Costea, delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, a premiat șefii de promoție din universitățile, colegiile și liceele băcăuane.

img_0126
img_0114
img_0147
img_0154
img_0177
img_9348
img_9396
img_9546
img_9828
img_9862
img-20190624-wa0014
img-20190624-wa0029
img-20190624-wa0049
img-20190624-wa0052
img-20190624-wa0053

La ceas de Vecernie un sobor de preoți băcăuani coordonat de preotul protopop Costică Busuioc, alături de părintele Pimen Costea, vicar admnistrativ al Centrului Eparhial de la Roman, a fost prezent  la intrarea în Parcul Cancicov din orașul Bacău, unde împreună cu mulțime de creștini adunați din tot municipiul au întâmpinat delegația ce a adus, cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop Ioachim, spre bucurie duhovnicească și închinare trei Icoane ale Maicii Domnului, respectiv pe cea de la parohia Trifești de lângă Roman, Pantanassa de la Catedrala Arhiepiscopală din Roman și pe cea de la parohia Chicirea din protoieria Roman.

De aici, tineri cu steaguri tricolore, călugări și călugărițe, preoți și enoriași au mers în procesiune spre biserica Sfinților Apostoli Petru și Pavel unde în cântări religioase le-au depus pe acestea spre închinare în Altarul de Vară al parohiei.  Icoanele vor rămâne la acest lăcaș de cult spre închinare până sâmbătă 29 iunie 2019.

 Cler și popor s-au rugat împreună cinstind în mod special pe Maica Domnului și pe Sfântul Ioan Botezătoarul, după care Corul Psaltic Filomelos de la Borzești din protopopiatul Onești a încântat pe cei prezenți prin miniconcertul susținut, încă odată, arătând astfel măiestria și profesionalismul de care dă dovadă în interpretare.

După acest moment cultural în prezența cadrelor didactice universitare și postuniversitare, a urmat momentul recunoștinței, aprecierii și susținerii pe care Biserica le arată față de tinerii eparhiei care s-au distins după cei patru ani de studiu și muncă.

Astfel, a avut loc premierea șefilor de promoție din universități, colegii și licee a elevilor şi a profesorilor merituoși din instituțiile de învățământ băcăuane, fiecare primind de la părintele Vicar din partea Părintelui Arhiepiscop Ioachim diplome de merit, cărți și premii.

Părintele Vicar Pimen Costea a transmis bucuria și prețuirea față de profesorii care au semănat învățătura și înțelepciunea în mintea și sufletele tinerilor. Activitatea s-a înscris în proiectul eparhial ”Lăsați copii să vină la Mine și nu-i opriți”.

La rândul său, preotul Adrian Alexandrescu, inspector de specialitatea Religie în cadrul ISJ Bacău, și reprezentantul acestei instituții la evenimentul de la biserica „Sf. Apostoli”, a apreciat implicarea și susținerea pe care Eparhia Romanului și Bacăului le arată față de tinerii studenți și elevi merituoși din județul Bacău.

 ” Învățământul băcăuan  apreciază implicarea și susținerea pe care Arhiepiscopia Romanului și Bacăului o arată față de elevii merituoși din județul Bacău. Este cel de-al șaselea an consecutiv de când sunt premiați șefii de promoție  şi profesorii din conducerea colegilor și liceelor din județ, şi anul când este remarcată excelență universitară, dar şi cea postuniversitară băcăuană. Biserica încurajează tinerii, prețuindu-le munca derulată de-a lungul anilor de studiu. Parteneriatul dintre Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, Inspectoratul Școlar Județean Bacău și Protopopiatul Bacău a făcut din această premiere o tradiție a respectului și prețuirii valorii din învățământul băcăuan. ”, a menționat inspectorul școlar.  

 La final, preotul paroh Constantin Abageru, gazdă a evenimentului a mulțumit Părintelui Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântare și dragoste filială, părintelui Vicar Pimen pentru prezență și rugăciune și părintelui protopop pentru sprijin și ajutor. (pr. Daniel-Ionel Marari)

You may also like...