Lansarea calendarului creștin ortodox pe anul 2016

Jurnaliștii băcăuani au participat astăzi, 24 noiembrie, la o slujbă de pomenire oficiată de ÎPS Arhiepiscop Ioachim pentru toți reprezentanții mass-media mutați la cele veșnice. În cadrul conferinței de presă ce a succedat acestui moment de rugăciune, ierarhul a prezentat calendarul creștin ortodox pe anul 2016.

_maf4733
_maf4761
_maf4764
_maf4776
_maf4780
_maf4789
p1000384_1_0

Tradiționala întâlnire a reprezentanților mass-media din Bacău cu Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a debutat cu o slujbă de pomenire oficiată în biserica ”Precista” din municipiul Bacău. Reporteri, redactori, fotoreporteri, cameramani s-au rugat alături de ierarh pentru prietenii și colegii lor trecuți din această viață. Au fost pomeniți și cei mutați la cele veșnice în urma unor accidente grave, în împrejurări necunoscute, în incendii și atentate.

Apoi, la sediul Protopopiatului Bacău a avut loc prezentarea calendarului creștin – ortodox pentru anul 2016, Înaltpreasfinția Sa atrăgând atenția asupra semnelor distinctive care îl diferențiază de falsurile de pe piață. De asemenea,  ierarhul a prezentat numeroasele particularități ale acestui calendar, de care credincioșii ortodocși trebuie să țină cont în viața lor duhovnicească. “Îi sfătuim pe credincioșii noștri să procure aceste trei tipuri de calendare realizate de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, mare, de perete și agendă, de la bisericile parohiale. Un calendar bisericesc se întocmește foarte greu, deoarece ciclurile liturgice oscilează de la an la an”, a declarat ÎPS Ioachim, care este și membru în comisia Sfântului Sinod de întocmire a calendarului. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a adresat un îndemn credincioșilor din eparhie prin intermediul mass-mediei: “Creștinii noștri nu trebuie să uite că o parte din fondurile strânse din vânzarea acestor calendare va fi distribuită către sectorul social-filantropic al Eparhiei, dat fiind faptul că acesta a cunoscut o dezvoltare deosebită în zona Bacăului, având numeroase servicii acreditate atât în această zonă, cât și în alte părți ale Arhiepiscopiei”. Detaliile privind programele și serviciile social-filantropice au fost prezentate apoi de preotul Eugen Ciuche, consilier în cadrul sectorului social-filantropic. La finalul întâlnirii, ÎPS Ioachim a răspuns la întrebările venite din partea jurnaliștilor prezenți la eveniment.

Reamintim faptul că toate calendarele pot fi achiziţionate de la pangarele bisericilor din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, precum și de la magazinele de cărţi şi obiecte bisericeşti ale Eparhiei.

You may also like...