Lăsați copii să vină la Mine, și nu-i opriți!

În perioada 20 martie – 9 aprilie 2016, cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și al Bacăului, în localităţile Fundeni, Chiticeni, Zăpodia şi Secuieni – Protopopiatul Bacău, s-a desfășurat programul “Lăsați copiii să vină la Mine, și nu-i opriți”.

IMG_20160409_104243
IMG_20160402_101258
DSCN0198
DSCN0212
DSCN0208
DSCN0199 (1)

“Dumnezeu este începutul și sfârșitul oricărei educații”, spunea în Didactica Magna, marele pedagog Comenius. Parohia Fundeni, Școala Gimnazială Secuieni și Școala Generală Zăpodia, com. Traian, prin reprezentanții săi, au derulat acest proiect pentru anul 2015-2016, în cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală, un program prin care se dorește ajutorarea copiilor proveniți din familii defavorizate, cu statut social și economic scăzut, cu nivel educațional redus, o atenție deosebită fiind acordată cazurilor sociale.

La parohia Fundeni, în această perioadă a Postului Mare, s-au desfășurat  mai multe evenimente special proiectate pentru copii şi tineri. Astfel, în zilele de 20 martie la Fundeni și 3, 9 aprilie la Chiticeni, după terminarea Sfintei Liturghii, preotul Alexandru Croitoru a împărțit iconițe, jucării și daruri copiilor.  9 copii din localitatea Fundeni și alţi 7 copii din Chiticeni au primit cu bucurie cadourile pregătite, ascultând cu atenţie rugăciunile rostite dar şi cuvântul de îndemn al părintelui și “încurajare pentru o viaţă curată şi frumoasă acasă, la şcoală sau la biserică precum și rezultate bune la învățătură”.

Darurile (haine și cărți, rechizite și obiecte de uz personal) au fost oferite cu toată dragostea, în acest proiect de suflet fiind prezenți și câțiva donatori din Bacău ce au dorit să rămână anonimi. În ziua de miercuri – 6 aprilie, părintele Croitoru Alexandru a fost prezent în Școala Generală din Zăpodia și la Școala Gimnazială din Secuieni, unde a împărțit iconițe și jucării copiilor din mediul preşcolar, rostind rugăciuni împreună.

You may also like...