,,Lăsaţi copiii să vină la Mine!” în Parohia Letea Veche

În dimineaţa zilei de 29 martie 2018, în cadrul programului eparhial ,,Lăsaţi copiii să vină la Mine!”, copiii de la Şcoala gimnazială Letea Veche, cu acordul părinţilor şi a cadrelor didactice şi cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, au participat la cateheza parohială ,,Calea lui Hristos. Păzirea poruncilor” iar la final au fost spovediţi şi împărtăşiţi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

sdr
sdr
sdr
dav
dav
sdr
sdr
sdr

Părintele paroh Ioan Palur a vorbit copiilor, în cadrul timpului alocat catehezei, despre fiecare din cele 10 porunci, i-a învăţat cum se respectă porunca lui Dumnezeu, dar le-a atras atenţia şi prin ce gesturi şi fapte ea este încălcată. S-a vorbit despre pericolele ascunse în folosirea excesivă a telefoanelor, a tabletelor, a televizorului şi a internetului.

Cei mici au spus rugăciuni în grup, dar au fost încurajaţi şi ascultaţi spre a rosti şi individual rugăciuni şi poezii. Bucuria lor a fost, cu atât mai mare, cu cât au primit, după Sfânta Împărtăşanie, dulciuri din partea părinţilor de la Letea Veche.

La final, părintele paroh Ioan Palur a mulţumit cadrelor didactice implicate în proiect, a subliniat importanţa participării şi pe viitor la astfel de activităţi în cadrul programului ,,Şcoala altfel ” şi a prezentat succinct proiectul eparhial ,,Lăsaţi copiii să vină la Mine!” şi proiectul patriarhal ,,Hristos împărtăşit copiilor.”

(Pr. Alexandru Palur)

You may also like...