„Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!” la Parohia „Sf. Andrei Criteanul”, din Bacău

Duminică, 10 septembrie 2017, în Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, a fost implementat la nivel parohial, cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, de către preotul paroh Gabriel Radu-Ichim și preotul slujitor Daniel-Ionel Marari, programul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”.

dsc_9610
dsc_9614
dsc_9642
dsc_9650
dsc_9660
dsc_9663
dsc_9668
dsc_9675
dsc_9695

În duminica dinaintea serbării Sfintei Cruci, în Parohia „Sfântul Andrei Criteanul” din municipiul Bacău, Protopopiatul Bacău, a fost implementat de către preoții parohiei programul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”, 50 de copii primind câte un ghiozdan echipat.

Emoție de copil și bucurie de părinte, pare a fi descrisă în câteva cuvinte atmosfera din parohia băcăuană ce a fost trezită în inimile celor prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Câteva zeci de copii au fost împărtășiți cu Sfintele Taine și apoi, la final, a fost oficiată rânduiala slujbei la începerea anului şcolar, iar celor mai tineri enoriași li s-au citit rugăciuni de luminare a minții la învățătură, fiind apoi binecuvântați cu sfânta aghiasmă.

Preotul paroh Gabriel Radu-Ichim a îndemnat pe părinți să susțină copiii pentru a merge la școală, instituție care să le ofere o pregătire intelectuală.

,,Este mare nevoia de creştere spirituală a copiilor şi a tinerilor în comuniune şi într-o comunitate care cultivă valori permanente de iubire, respect și moralitate. Doar prin intermediul Bisericii și al Școlii, generația care va urma va putea fi una educată și morală“, a subliniat în cuvântul său părintele paroh.

 

You may also like...