Liturghie arhierească la Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” din cartierul Șerbănești – Bacău

La Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” din cartierul Șerbănești – Bacău, în Duminica Vameșului și Fariseului,  Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, alături de P.S. Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei. Cei doi Arhierei au fost  înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, coordonați de părintele protopop Costică Busuioc. În cadrul Sfintei Liturghii arhierești au avut loc o hirotonie întru diacon și un botez pentru fiul părintelui Adrian Alexandrescu, inspector școlar pentru disciplina Religie în cadrul ISJ Bacău.

whatsapp_image_2020-02-09_at_13.20.31_2
whatsapp_image_2020-02-09_at_13.20.30
whatsapp_image_2020-02-09_at_13.20.32

Ziua de 9 februarie 2020 a fost una specială pentru creștinii din zona Șerbănești a Bacăului care au participat la o Liturghie arhierească cu totul specială. Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului alături de P.S. Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei au slujit împreună cu un sobor de preoți și alături de mulțime de credincioși băcăuani.

La timpul liturgic specific, Ierarhii au oficiat slujba botezului pentru pruncul Ioachim, fiul familiei părintelui Adrian Alexandrescu. De asemenea a avut loc și o hirotonie întru diacon.

În cadrul slujbei, Părintele Episcop Ioan Casian al Canadei a ținut un cuvânt de învățătură destinat credincioșilor băcăuani, în care a explicat semnificația pericopei evanghelice, îndemnând la dezvoltarea calităților morale pentru construirea unei vieți autentice în Dumnezeu. Tot acum, a mulțumit IPS Părinte Ioachim pentru bucuria împreună slujirii.

La finalul slujbei, Arhiepiscopul Ioachim a vorbit celor prezenți despre sensul fiecărui om care poate comunica cu Dumnezeu doar prin rugăciune.

În Duminica Vameşului şi Fariseului doar un om intră în biserică să se roage şi acela sunt eu, este fiecare dintre noi. Eu, cel care merg să mă rog, port doi oameni în mine. Nu sunt pe de-a-ntregul ipocrit, după cum nu sunt nici un criminal pocăit. Sunt câte puţin din fiecare. Într-o zi sunt fariseu, într-alta, vameş. Iau şi de la unul şi de la celălalt. Trebuie să fac fapte bune, ca fariseul, fără să le strig în gura mare, şi să adopt smerenia vameşului, fără a face faptele lui necinstite. Învăţăm în această duminică despre aceea că, atunci când eşti plin de tine însuţi, nu mai ai loc pentru Dumnezeu.

La final, părintele paroh Adrian Ghinea, a mulțumit Chiriarhului Ioachim pentru purtarea de grijă arătată acestei parohii.

Parohia Șerbănești se remarcă constant prin efervescență spirituală, dar și prin implicarea activă a părintelui paroh Adrian Ghinea, alături de părinții împreună slujitori Vasile Busuioc și Ciprian-Mihai Gunea, în desfășurarea multiplelor activități derulate aici, atât cultural-catehetice, prin Centrul parohial „Didascalos”, cât și social-filantropice, prin Centrul „Sfânta Treime”. (pr. Daniel-Ionel Marari)

 

You may also like...