Liturghie Arhierească la Mănăstirea “Buna Vestire” – Tisa Silvestri

De sărbătoarea „Intrarea Maicii Domnului în Biserică”, cunoscută în popor sub denumirea de “Ovidenia”, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, a fost prezent în mijlocul obștii de la Mănăstirea cu hramul ,,Buna Vestire” din satul Tisa Silvestri, comuna Odobești, județul Bacău.

 
img_4231_0
img_4268
img_4430_0
img_6065
img_6069
img_6132
img_6192

Bucuria sfântă a sărbătorii închinate Maicii Domnului a umplut sufletul fiecărui creștin care a dorit să participe la Sfânta Liturghie alături de Chiriarhul locului și de maicile de la Mănăstirea Tisa-Silvestri. Ierarhul a fost întâmpinat de către PC Părinte arhimandrit Pimen Costea, Vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și duhovnicul mănăstirii, alături de maica stareță,  stavrofora Teoctista Ungureanu, de pr. arhim. Serafim Huzdup, consilier eparhial, alături de un sobor de preoți și diaconi, precum și de mulțime de popor.

În cadrul Sfintei Liturghiei a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Elisei Roncea, pe seama Parohiei  „Sf. Nicolae” din satul Viișoara, protopopiatul Bacău.  De asemenea, părintele ierodiacon Ioanichie Borș a fost hirotonit întru ieromonah, pe seama Mănăstirii „Buna Vestire” din satul Tisa Silvestri. Tâlcuirea semnificației Praznicului împărătesc a fost făcută de către părintele  Serafim Huzdup, Consilier Eparhial.

IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, în cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, a subliniat importanța Tainei Preoției și a rugăciunii în viața oamenilor: „Atunci când intrăm în Biserică, intrăm în spațiul lui Dumnezeu, Biserica nefiind altceva decât o poartă a Cerului. Astăzi putem spune că este ziua măicuțelor, pentru faptul că așa cum Fecioara a fost afierosită Templului din Ierusalim, așa, de-a lungul vremii, fiicele românilor noștri au plecat la templul din Ierusalim, pentru faptul că fiecare Biserică este un nou Ierusalim, pentru a petrece  în rugăciune așa cum a făcut Maica Domnului, pentru a propovădui Împărăția lui Dumnezeu. Felicităm pe maica stareță Teoctista, alături de maicile care dau viabilitate acestui așezământ monahal, pe care l-au ridicat cu propriile eforturi, și materiale, dar mai curând cu viața lor pe care au oferit-o mănăstirii, dedicând-o Lui HristosDoresc să felicit, de asemenea, familia preotului Roncea Elisei și  pe cea  a Ieromonahului Ioanichie  Borș care astăzi au oferit câte un copil spre slujirea Bisericii”.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Arhimandrit Pimen Costea a mulțumit în numele întregii obști Ierarhului, preoților și tuturor credincioșilor pentru prezența lor: Vă mulțumim IPS Voastră pentru bunăvoința de a fi în mijlocul nostru și vă mulțumim pentru dragostea cu care ne înconjurați de fiecare dată și pentru darurile duhovnicești oferite atât nouă, cât și celor doi tineri care au primit unul taina hirotoniei întru preot și celălalt întru diacon. Vă mulțumim și vouă coslujitorilor și maicilor care prin cântare ne-ați încântat. O călătorie duhovnicească spre cer la care fiecare am luat parte, iar prin prezența Ierarhului în mijlocul nostru, însoțit de acest sobor de preoți, am reușit să ne bucurăm de slujba de astăzi, pregustând astfel din Împărăția lui Dumnezeu”. (pr. Daniel Marari)

You may also like...