Liturghie arhierească la Mănăstirea din Tisa Silvestri, de cinstirea Bunei Vestiri

Luni, 25 martie preoți și maici ai  Mănăstirii “Buna Vestire” din satul Tisa Silvestri, în prezența IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au serbat hramul acestei oaze de spiritualitate a monahismului din această zonă a Eparhiei.

whatsapp_image_2019-03-25_at_12.23.20
whatsapp_image_2019-03-25_at_12.23.22
whatsapp_image_2019-03-25_at_12.23.24
whatsapp_image_2019-03-25_at_12.23.211

În dimineața sărbătorii Bunei Vestiri bucuria curată era prezentă pe chipul fiecărui credincios prezent, care a dorit să participe la Sfânta Liturghie, alături de Chiriarhul locului și de maicile care se nevoiesc la mănăstirea din satul băcăuan Tisa Silvestri.

Ierarhul a fost întâmpinat de către PC Părinte Arhimandrit Pimen, Vicar-administrativ al Centrului eparhial de la Roman și duhovnicul mănăstirii, alături de Maica Stareță, Stavrofora Teoctista Ungureanu și de un sobor de preoți și diaconi, precum și de mulțime de popor adunat din toate comunele din jur.

Părintele Arhiepiscop, în cuvântul său, special adresat creștinilor cu această ocazie, a menționat următoarele:

 Buna Vestire este sărbătoarea în care atotpucernicia divină se manifestă în dorința de dialog vindecător pentru  om. Retrăirea ,,plinirii vremii” înseamnă a simți încă o dată ceea ce-a simțit cea mai curată ființă născută de umanitate. Suntem în mijlocul unui praznic închinat Maicii Domnului. De vreme ce ești invitat la o masă specială înseamnă că ți se dă o cinste deosebită și cei care sunt în preajma ta se străduiesc să fii primit cât mai frumos și mai bine așa cum a fost și exemplul de la nunta din Cana Galileii, când Maica Domnului a mijlocit pentru miri către Fiul său Hristos. El preface apa în vin după rugămințile Maicii Sale. Puterea ei este atât de mare încât schimbă planul Fiului ei. Noi nu putem ajunge la marginile cosmosului și a universului creat, dar Dumnezeu știe aceasta. Noi trebuie să transfigurăm timpul nostru și nu să îl pierdem, pentru faptul că fiecare clipă este una a mântuirii.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Arhimandrit Pimen Costea, a mulțumit în numele întregii obști monahale Ierarhului, preoților și tuturor credincioșilor pentru alegerea de a fi prezenți la bucuria sfântă prilejuită de serbarea hramului închinat Maicii Domnului.  Răspunsurile la strană au fost date de corul mănăstirii băcăuane.  (pr. Daniel-Ionel Marari)

You may also like...