Liturghie arhierească la Mănăstirea din Tisa Silvestri, de cinstirea Bunei Vestiri

Sâmbătă, 25 martie, preoți și maici ale Mănăstirii „Buna Vestire” din satul Tisa Silvestri, în prezența IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, au serbat hramul acestei oaze de spiritualitate și dinamism misionar a monahismului moldav.

17498885_436814563322081_54418364243470440_n
17554777_437487546588116_1773924917_n

La primele ore ale dimineții, Arhipăstorul Ioachim a fost întâmpinat de către PC Părinte Arhimandrit Pimen, Vicar-administrativ al Centrului eparhial de la Roman și duhovnicul mănăstirii din Tisa Silvestri, alături de Maica Stareță, Stavrofora Teoctista Ungureanu, de părinți consilieri eparhiali, de părinți stareți de la câteva mănăstiri din Eparhia Romanului și Bacăului, de tineri preoți, fii duhovnicești ai mănăstirii și de diaconi, împreună cu  mulțime de popor. Imediat după citirea textului Sfintei Evanghelii, a fost rostit poemul Evanghelismos, compus de Arhiepiscopul Ioachim.

Părintele Arhiepiscop, în cuvântul său, a subliniat semnificația praznicului împărătesc și importanța cinstirii lui: ”Buna Vestire este sărbătoarea în care atotpucernicia divină se manifestă în dorința de dialog videcător pentru  om. Retrăirea „plinirii vremii” înseamnă a simți încă o dată ceea ce-a simțit cea mai curată ființă născută de umanitate. Înseamnă să retrăim acceptarea scării umane care prin imacularea ascendentă a ei și prin coborârea tot ascendentă a lui Dumnezeu pe ea, va redobândi putința îndumnezeirii.

La finalul Sfintei Liturghii, Părintele Arhimandrit Pimen Costea, Vicar-administrativ al Centrului eparhial de la Roman și duhovnicul mănăstirii, a mulțumit în numele întregii obști Ierarhului, preoților și tuturor credincioșilor pentru alegerea de a fi prezenți la bucuria sfântă prilejuită de serbarea hramului închinat Maicii Domnului. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul mănăstirii băcăuane.

(Pr. Daniel Marari)

You may also like...