Locurile 1, 2 şi 3 pentru concurenții din cercul de șah Gambit al Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

Sâmbătă, 22 aprilie 2023, la concursul de șah rapid „Cupa iepurașului – Arena Mall”, organizat de „Arena Mall” Bacău în colaborare cu instructor de șah Hanga Radu, locurile 1, 2 și 3 la categoria U14 au fost adjudecate de membrii cercului de șah Gambit al Parohiei „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău.

Aceasta este o performanță de luat în seamă deoarece este prima de acest nivel.

Pentru a face o legătură cu Cercul de matematică, informatică și fizică „Plus” am putea spune că în cercul de șah a fost descoperit „Șirul lui Gambit” (1, 2, 3).

Din cei 59 de participanți din municipiul și județul Bacău, șapte au venit de la cercul Gambit Bacău. Aceștia au fost:

Balan Sofia – (U10)

Benchea Cristian-Ștefan – (U14)

Bîrdan Patrik-Ianis – (U14)

Ghici Giulia-Ștefania – (U10)

Grigoraș Tudor-Octavian – (U14)

Olariu Rareș-Gabriel – (U14)

Vercruyssen Robin-Andreas – (U12)

Dintre aceștia, cei mai tineri trei concurenți sunt din grupa de începători a cercului Gambit. Ei merită felicitări atât pentru curajul de a participa la un concurs în care au întâlnit adversari mai mari decât ei cât și pentru numărul de puncte pe care le-au obținut.

Clasamentele finale au fost realizate pe grupe de vârstă. La categoria sub U14 (adică sub 14 ani), primele trei locuri au fost ocupate de concurenți de la cercul de șah Gambit Bacău, astfel:

Benchea Cristian-Ștefan – locul I

Bîrdan Patrik-Ianis – locul II

Olariu Rareș-Gabriel – locul III

Felicitări, băieți!

Iată că începem să culegem roadele activității pe care am început-o în urmă cu aproape un an, fără ca atunci să ne propunem rezultate de excepție în turnee de șah. Însă, ambiția copiilor, plăcerea lor de a juca șah și dorința de a fi mereu mai buni au generat aceste rezultate. Cele trei cupe pot fi un factor mobilizator pentru ceilalți membri ai cercului, precum și un motiv care să-i impulsioneze pe câștigători să devină din ce în ce mai buni pentru a cuceri noi trofee.

[Daniel M]

You may also like...