Lucrări de înnoire la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman

Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” din municipiul Roman își schimbă ”hainele”. Venerabila și apreciata instituție de învățământ romașcană, simbol și etalon pentru învățământul teologic românesc, derulează un proiect de înnoire, principalii susținător fiind Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Ioachim și Primăria municipiului Roman

seminar_roman

Începând de miercuri – 31 august 2016, clădirea Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” Roman se bucură de veșminte noi, odată cu debutul unui proiect ce vizează schimbarea tâmplăriei exterioare. Acest demers a început să se realizeze, cu binecuvântarea şi susţinerea materială a Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Ioachim, primul pas fiind schimbarea geamurile paraclisului ”Sfântul Gheorghe”, unde se oficiază slujbele din programul liturgic la care participă elevii.

”Intenţia noastră este de a atrage şi alţi prieteni ai şcolii în acest demers ctitoricesc, mai ales că învăţământul vocaţional nu este vizat pentru finanţări europene în vederea îmbunătăţirii infrastructurii educaţionale prin intermediul POR, iar o astfel de subscripţie publică este unica şansă de a îmbunătăţi baza materială a şcolii”, a declarat preot dr. Ionuț Amărinii, directorul liceului.

“Mulţumirile noastre se adresează, în primul rând, Înaltpreasfinţitului Ioachim care, nu o dată, s-a dovedit a fi samariteanul bun al acestei şcoli şi, totodată, Primăriei Municipiului Roman, care ne-a susţinut în demersurile sinuoase, fără de care nu se poate realiza o astfel de lucrare la un monument istoric. Ne dorim ca această mostră de mecenat a Înaltpreasfinţiei Sale să inspire şi alţi prieteni ai şcolii, al căror obol va fi, fără doar şi poate, contabilizat de bunul Dumnezeu în nemărginita lui dragoste mântuitoare”, a adăugat preotul Amărinii.

You may also like...