Lumina Sfântă a ajuns la credincioşii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului

În seara zilei de sâmbătă, 11 aprilie 2015, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, o delegație a Patriarhiei Române a adus în România Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Avionul special cu care aceasta a fost transportată a ajuns la Bucureşti în jurul orei 19:45. În salonul oficial al aeroportului s-au aflat delegați ai Protoieriilor din Arhiepiscopia Bucureștilor și ai altor eparhii ale Patriarhiei Române pentru a primi Lumina Sfântă și a o oferi preoților și credincioșilor.

Sfanta Lumina
img_0183
img_0189
img_0191
img_0208
img_0212
img_0230
img_0238
img_0246
img_0247
img_0258
img_0259
img_0275
img_0283
img_0292
img_0300
img_0323
img_0347
img_0378

Din încredinţarea şi cu binecuvântarea IPS Părinte Ioachim, delegatul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, părintele arhimandrit Serafim Huzdup a adus Sfânta Lumină la Bacău şi Roman. La aterizarea pe aeroportul din Bacău, Lumina Sfântă a fost întâmpinată de delegaţi din cadrul fiecărei protoierii, de unde aceasta a fost preluată de preoţi din întreaga eparhie.

La ora 23, la Catedrala arhiepiscopală din Roman a început Slujba Utreniei, premergătoare Slujbei Învierii Domnului. La miezul nopţii, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, din altarul Catedralei arhiepiscopale din Roman, a adresat credincioşilor îndemnul pascal „Veniţi de luaţi lumină!”. Credincioşii prezenţi au avut astfel bucuria de a primi din Lumina Sfântă de la Ierusalim, pe parcursul procesiunii de la Catedrala arhiepiscopală până la podiumul special amenajat în incinta ansmblului arhitectural muşatin. De aici s-a înălţat salutul pascal „Hristos a înviat!”, rostit de chiriarhul locului, căruia mulţimea i-a răspuns într-un glas „Adevărat a înviat!”. În încheierea Slujbei Utreniei s-a dat citire Scrisorii pastorale a IPS Arhiepiscop Ioachim adresată clerului şi credincioşilor acestei de Dumnezeu păzite eparhii la sărbătoarea Învierii Domnului.

Apoi, în procesiune, IPS Arhiepiscop Ioachim, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, însoţit de credincioşi, s-a îndreptat spre Catedrala arhiepiscopală unde a oficiat Slujba Sfintei Liturghii.

You may also like...