Lumina Sfântă a ajuns și în Eparhia Romanului și Bacăului

Cu binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, o delegație condusă de părintele arhimandrit Andrei Ioniță a adus Lumina Sfântă și în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.
 

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a ajuns și la Bacău. Aceasta a fost adusă de o delegație a Eparhiei Romanului și Bacăului, condusă de părintele arhimandrit Andrei Ioniță, exarh cultural, delegat special al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

La ora 22.30, Sfânta Lumina a fost dăruită la Bacău de părintele arhimandrit dimpreună cu preotul Eugen Ciprian Ciuche, protopop de Bacău, slujitorilor Sfintelor Altare din această zonă, dar și reprezentanților protoieriilor din Onești, Moinești și Sascut.

Conform rânduielilor bisericești, Sfânta Lumina care-L reprezintă pe Mântuitorul Hristos, Cel ce a spus ”Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla întru întuneric, ci va avea lumina vieții”, va fi dăruită credincioșilor la miezul nopții în fiecare dintre bisericile unde se va săvârși sfânta slujbă.

La ora 23.00, Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a ajuns și la Roman, unde a fost așezată pe Sfânta Masă din Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva”.

Aceasta va fi oferită la slujba Învierii, începând cu orele 24.00, de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim clerului şi credincioșilor prezenți la Catedrala Arhiepiscopală din Roman. (pr. Daniel Marari)

You may also like...