Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a ajuns în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Cu binecuvântarea ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, o delegație condusă de părintele arhimandrit Andrei Ioniță, a adus Lumina Sfântă, și în eparhia noastră. Aceasta a fost preluată de la reprezentanții Patriarhiei Române de pe Aeroportul Otopeni din București.

whatsapp-image-2020-04-18-at-23.00.21
whatsapp-image-2020-04-18-at-22.39.18
whatsapp-image-2020-04-18-at-22.39.20-1
whatsapp-image-2020-04-18-at-22.39.20-2

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a ajuns în această seară în cele șase protopopiate ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

Aceasta a fost adusă cu o aeronavă specială pe Aeroportul Otopeni din București, puțin după orele 18.00, și apoi a fost preluată de acolo de către o delegație a Eparhiei Romanului și Bacăului, condusă de părintele arhimandrit Andrei Ioniță, preot slujitor al Catedralei Arhiepiscopale ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, delegat special al Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

Acesta, purtând Sfânta Lumină, a oferit-o pe rând preoților reprezentanți ai protopopiatelor din Bacău, Onești, Moinești, Sascut, Buhuși și Roman.

Astfel, în fața bisericii „Sf. Nicolae” din Bacău Sfânta Lumină a fost primită de părintele protopop Costică Busuioc pe care a dăruit-o și reprezentanților delegațiilor celorlalte Protoierii.

La Roman, Sfânta Lumină a fost întâmpinată de părintele Arhimandrit Serafim Huzdup, mare ecleziarh al Catedralei Arhiepiscopale, alături de preotul protopop Dragoș Munteanu.

Conform rânduielilor bisericești, Sfânta Lumina care-L reprezintă pe Mântuitorul Hristos, Cel ce a spus ”Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla întru întuneric, ci va avea lumina vieții”, va fi dăruită credincioșilor la miezul nopții în fiecare dintre bisericile unde se va săvârși sfânta slujbă. 

Tot în această noapte, Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere, începând cu orele 24.00, de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, clericilor și monahilor prezenți la Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

(Pr. Daniel Ionel Marari)

You may also like...