Lumina Sfântă va fi adusă si la Bacău

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a întâmpinat astăzi, 30 aprilie 2016, la Catedrala Patriarhală, Lumina Sfântă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române s-au aflat şi Episcopii Vicari Patriarhali, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul şi Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul. Sfânta Lumină a fost adusă în România de o delegaţie a Bisericii noastre condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

DSC_5132-2

Această Lumină Sfântă este în primul rând confirmarea adevărului Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, a spus Preafericirea Sa, arătând că aceasta este, în acelaşi timp, un dar pentru a aduce bucurie credincioşilor, oamenilor care cred în Iisus Hristos şi îl iubesc pe El.

„Această Lumină Sfântă este darul de pace şi bucurie pe care Mântuitorul Iisus Hristos cel veşnic viu, care a fost răstignit, îngropat şi apoi a Înviat şi s-a înălţat la cer, îl dăruieşte în fiecare an clericilor şi credincioşilor ca dovadă a iubirii Lui şi ca simbol de încurajare, ca un dar care întăreşte credinţa, sporeşte bucuria şi aduce pace în suflet şi comuniune între oamenia precizat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00) clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală.

De la Aeroportul Internațional Henri Coandă, Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă în Transilvania şi Banat cu două avioane de mici dimensiuni la Satu-Mare (cu escală la Sibiu şi Cluj-Napoca) şi Timişoara pentru clerul şi credincioșii ortodocși, iar un alt avion va duce Lumina Sfântă la Bacău și Suceava, pentru Moldova şi Bucovina, conform Biroului de Presă al Patriarhiei Române.

În Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, din încredințarea IPS Ioachim, o delegație condusă de Arhim. Serafim HUZDUP – consilier eparhial și locțiitor coordonator al Sectorului exarhat, în drumul spre catedrala Arhiepiscopală de la Roman, va aduce Sfânta Lumină și în Protopopiatele Sascut și Bacău. Spre orele 10:00, la Catedrala Sfântul Nicolae din Bacău, preoții și credincioșii delegați de Consiliile parohiale, sunt așteptați să primească Sfânta Lumină ce va fi dusă în fiecare parohie din cuprinsul Protoieriei Bacău.

***

Patriarhul Ierusalimului, îmbrăcat în stihar, a intrat în Sfântul Mormânt la ora 14.26, a îngenuncheat în fata dalei de marmură care acoperă mormântul și s-a rugat să coboare Lumina. Lumina Sfântă  a fost primită la ora 14.29, iar la ora 14.35 Patriarhul Ierusalimului o împărțea credincioșilor adunați în biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim.

biserica_sfantului_mormant_ierusalim_24a2cbd640

You may also like...