Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului își va serba hramul

Duminică, 01 octombrie 2017, Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, care este  metoc chiriarhal,  își va serba hramul  principal. Cu acest prilej va fi oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului care va fi însoțit în rugăciune de un sobor de preoți din toate protopopiatele Eparhiei, precum și de mulțime de credincioși.

Biserica mare ce străjuieşte întreg ansamblul monahal din Metocul chiriarhal aşezat pe colina supranumită „Meteora Bacăului” de la Valea Budului din comuna băcăuană Mărgineni, o va cinsti în mod special pe Maica Domnului cu prilejul hramului sfântului lăcaș. Astfel, în ziua de 1 octombrie a.c. programul liturgic va începe cu sfinţirea apei și citirea Acatistului Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, urmate de  întâmpinarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului care va oficia Sfânta Liturghie și va oferi credincioșilor prezenți un cuvânt duhovnicesc cu prilejul acestei zile speciale.

Pentru deplasarea credincioşilor doritori să participe la slujba hramului se va asigura transport gratuit, fiind puse la dipoziție trei autocare cu plecare de la ora 7.30 din orașul Bacău, de la Biserica „Sfântul Gheorghe”, Biserica „Sfinții Trei Ierarhi”,  Biserica „Precista”  și Catedrala „Sfântul Nicolae”Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să apelați numărul de telefon 0742.43.98.98.

(pr. Daniel Marari)

You may also like...