Manifestări de Ziua Culturii Naţionale

01_w747_h800_q100

Mai multe manifestări vor fi organizate în acest an cu ocazia sărbătoririi Zilei Culturii Naţionale, pe 15 ianuarie, la 165 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu. În anul 2010, Camera Deputatilor a adoptat proiectul de lege prin care ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu avea să devină oficial Ziua Culturii Naţionale, informează Ziarul Lumina.

Camera Deputaţilor a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit zi a Culturii Naţionale. În expunerea de motive a iniţiatorilor se arată:

„Ziua Culturii Naţionale va fi, în viziunea noastră, o zi în care nu numai celebrăm un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în genere, şi a proiectelor culturale de interes naţional“.

În toată ţara au început deja sau urmează să înceapă o serie de manifestări dedicate Zilei Culturii Naţionale: expoziţii de carte şi documente, lansări de carte, recitaluri de poezie şi muzică, colocvii dedicate poetului Mihai Eminescu şi operelor scriitorilor contemporani, lansări de carte, recitaluri, şezători literare, concursuri, conferinţe ş.a.

 

You may also like...