Marşul pentru viaţă va avea loc, la Bacău, duminică 27 martie

Duminică, 27 martie 2016, vă invităm să fiţi alături de noi la Marşul pentru Viaţă, care în acest an are tema  “Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”. Evenimentul va începe la ora 12:00, având ca punct de pornire Parcul Catedralei din centrul Bacăului şi va continua pe traseul: Parcul Catedralei – Parcul Cancicov – biserica Sfinții Apostoli (parc).

 mpv-2016-data-site

Și anul acesta, în luna martie, Marşul pentru viaţă – 2016 se va desfăşura în peste 100 de oraşe din România şi Republica Moldova. Marşul pentru viaţă, devenit o tradiție a ultimilor ani, are sprijinul Patriarhiei Române şi binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Asociația Studenți pentru Viață, iniţiatorul demersului, susține că mesajul pe care vrea să îl transmită prin tema acestui an,  „Pentru viaţă, pentru femeie, pentru familie”,  are scopul de a trage un semnal de alarmă asupra numărului tot mai mare de avorturi. „Marșul pentru viață 2016” va avea loc  în data de 26 martie 2016, în mai multe oraşe din România şi Republica Moldova.

Prin acest eveniment se doreşte sensibilizarea societăţii civile asupra mai multor realităţi:

  • existența, unicitatea, demnitatea și valoarea fiecărui om începând din momentul conceperii;
  • situațiile defavorabile, precum sarcina nedorită, statutul marital, situația economică etc. pot aduce femeia într-o criză de sarcină;
  • răspunsul la această criză nu este întreruperea de sarcină, ci sprijinirea mamei, înainte și după naștere, de către tatăl copilului, familie, prieteni, culte, societatea civilă, stat;
  • persoanele care au trecut prin experienţa întreruperii de sarcină şi care regretă acest lucru, au nevoie continuă de sprijin şi susţinere;
  • necesitatea înfiinţării de centre de sprijin pentru femeile însărcinate, cu scopul consilierii şi sprijinirii mamelor aflate în criză de sarcină.

Biserica Ortodoxă Română subliniază în permanenţă importanţa familiei şi a darului vieţii umane, atât pentru om, cât şi pentru societate. Familia este  instituţia cea mai afectată social, economic şi moral în ultimii ani. De altfel, cu binecuvântarea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Centrul de Presă al Patriarhiei Române a susţinut mediatizarea în anii 2014 şi 2015 a „Marşului pentru viaţă”. Acest demers a dus la dublarea în fiecare an a numărului oraşelor unde s-a organizat campania şi la creşterea numărului de participanţi, după cum a explicat Alexandra Nadane, Președinte al Asociației Studenți pentru viață.

Biserica, prin misiunea ei, încurajează adopţia şi contribuie constant la ajutorarea materială a familiilor care au copii mulţi şi consideră că instituţia familiei trebuie apărată şi respectată – a precizat basilica.ro.

În Bacău evenimentul se va desfășura duminică, 27 martie 2016, începând cu ora 12:00; Marșul pentru Viață va avea ca punct de pornire Parcul Catedralei din centrul Bacăului şi va continua pe traseul: Parcul Catedralei – Parcul Cancicov – biserica Sfinții Apostoli (parc). Evenimentul este organizat de Asociaţia Studenţi pentru Viaţă, Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români – Bacău (ASCOR), Asociația Mama OlgaAPOR (Asociația  Părinți pentru Ora de Religie), APRB (Asociația Profesorilor de Religie) și alte asociaţii şi organizaţii nonguvernamentale.

Marşul pentru viaţă este organizat în această perioadă în peste 100 de oraşe din România şi Republica Moldova. Mai multe detalii pe www.marsulpentruviata.ro .

afis-a3-cmyk-BACAU final --731x1024

You may also like...