Mărturisire și slujire la biserica ”Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău

În Duminica Mironosițelor, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat Dumnezeiasca Liturghie la biserica ”Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău.

2
4
8
9
7

Sfintirea icoanei Sfântului Gheorghe

Câteva sute de credincioși băcăuani au participat la Dumnezeiasca Liturghie oficiată duminică – 26 aprilie 2015, de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim la biserica ”Sf. Gheorghe” din municipiul Bacău. După citirea Sfintei Evanghelii, ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură în care, evidențiind curajul și credința femeilor mironosițe a căror prăznuire se face în această zi, a subliniat importanța femeii creștine în viața familiei și a societății în general. La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire a apei, după care a sfințit icoana Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, pictată în atelierul Mănăstirii ”Buna Vestire” din Tisa Silvestri, icoană ce îmbogățește patrimoniul acestei biserici. De asemenea, un alt moment important al acestei sărbători a fost premierea elevei Ioana Barcan, distinsă cu premiul I la faza națională a Olimpiadei de Religie, care învață la Școala nr. 10, una dintre instituțiile de învățământ ce derulează proiecte social-filantropice și cultural-educative în parteneriat cu parohia ”Sf. Gheorghe”, în raza căreia se află. Înaltpreasfinția Sa a oferit icoana Sfintei Parascheva și un premiu acestei eleve, felicitând-o totodată și pe profesoara de religie, doamna Irina Leonte, care a îndrumat-o. Tot cu acest prilej, ierarhul a distins cu icoane și diplome pe prof. Iulia Jicu, directoarea Școlii nr. 10, și pe prof. Clement Florescu, directorul Școlii ”George Bacovia”, pentru implicarea în susținerea valorilor culturale și spirituale ale Bisericii.

În același cadru solemn, o distincție a fost acordată prof. lect. univ. Dr. Adrian Jicu de la Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacău, președintele filialei Bacău a Asociației Părinți pentru Ora de Religie.

11

You may also like...