Mesaj de condoleanţe la trecerea în veşnicie a părintelui Vasile Bădăluţă

Cu adâncă tristeţe şi durere în suflet, dar cu nădejde în Hristos Cel Înviat, preoții Protoieriei Bacău sunt alături de familia îndurerată, la trecerea în veșnicie, în ziua praznicului Bunei Vestiri, a părintelui VASILE BĂDĂLUŢĂ, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din satul Răcătău-Răzeși (Mazili).

Preotul Vasile Bădăluţă s-a născut la data de 17 februarie 1979 în Bacău, într-o familie de buni credincioşi, Vasile şi Georgeta Bădăluţă. După absolvirea Seminarului Teologic „Sfântul Gheorghe” din Roman, jud. Neamţ (1993 – 1998) a urmat cursurile Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Constanţa, specializarea Teologie Pastorală (1998 – 2002), iar în perioada 2003 – 2005 a absolvit cursurile masterale în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Oradea.

Între anii 1999 – 2006 a activat ca profesor de religie la Liceul „Letea” Bacău, Şcoala Generală Holt şi Liceul „Dumitru Mangeron” din Bacău. S-a căsătorit pe data de 27 august 2006 cu domnişoara Dogaru Nicoleta, împreună dedicându-se creșterii și educației celor doi fii: Vasile (14 ani) şi Andrei (8 ani).

Începând cu data de 4 iunie 2007, până la data de 31 iulie 2009 a slujit ca preot misionar la Mănăstirea „Buna Vestire” Tisa Silvestri, com. Secuieni, jud. Bacău.

Anul 2009 a reprezentat pentru părintele Vasile momentul primirii binecuvântării Inaltpreasfintitului Parinte Ioachim prin care a fost numit păstor sufletesc al credincioşilor din parohia Răcătău pe care i-a slujit şi povăţuit până în prezent cu multă dragoste şi preocupare pentru folosul duhovnicesc al acestora.

Va rămâne în conştiinţa credincioşilor şi fiilor săi duhovniceşti ca un bun slujitor, iscusit duhovnic şi părinte apreciat pentru blândeţea sa, cuvântul de învăţătură şi pilda frumoasă a familiei sale.

În aceste momente de mare durere sufletească ne manifestăm sprijinul şi compasiunea faţă de doamna preoteasă, cei doi copii şi familia îndurerată a părintelui Vasile Bădăluţă, rugând pe Milostivul Dumnezeu, Hristos Cel Înviat, să odihnească cu drepţii în Împărăţia Sa sufletul vrednicului Său slujitor.

PROGRAMUL LITURGIC ce se va oficia pentru pomenirea Părintelui Vasile Bădăluță :

Vineri:
– 12:00 – depunere în biserica din satul Răcătău-Răzeși (Mazili)
– 17:00 – slujba stâlpilor

Sâmbătă:
– 15:00 – slujba stâlpilor urmată de plecarea spre municipiul Bacău

– 17:00 – depunere în biserica Parohiei Învierea Domnului
– 18:00 – slujba stâlpilor

Duminică:
– 12:30 – slujba înmormântării

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

You may also like...