Mesaj de condoleanţe la trecerea în veşnicie a părintelui Vasile Ilisei

Colegiul preoţilor Protopopiatului Bacău, împreună cu PC părinte protoiereu Costică Busuioc, sunt alături de familia îndurerată a părintelui Laurenţiu Ilisei, preot slujitor la Parohia Izvoare din Bacău, la trecerea la cele veşnice a tatălui său, preotul Vasile Ilisei, unul dintre cei mai venerabili şi vrednici preoţi ai Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

83327299_2531714573814221_1836364858551959552_n
condoleante

Părintele Vasile Ilisei s-a născut la data de 1 noiembrie 1941, în localitatea Buhuși, jud. Bacău, într-o familie de  buni credincioşi, Vasile şi Elena Ilisei. După absolvirea Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ, a urmat cursurile Facultăţii de Teologie din Bucureşti, pe care a absolvit-o în anul 1965, cu teza de licenţă „A doua călătorie misionară a Sfântului Apostol Pavel și activitatea sa în Corint”. S-a căsătorit pe data de 9 octombrie 1965, cu domnişoara Mariana Mihăilescu, iar la 1 noiembrie 1965, a fost numit preot paroh la parohia „Sf. Nicolae” din Butnărești, com. Secuieni, jud. Neamţ, unde a păstorit până în anul 1973, după care a fost transferat la cerere la Parohia Sf. Gheorghe Orbic, unde a slujit până la pensionarea sa, la data de 1 noiembrie 2010.

Pentru activitatea sa pastoral-misionară i s-a acordat distincţia bisericească de iconom stavrofor. Părintele Vasile şi preoteasa Mariana au doi copii: un băiat, Ilisei Laurențiu, pr. slujitor la Parohia Izvoare, Bacău și fiica Laura Vasilica.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al acestuia este depus în biserica „Sfântul Gheorghe” Orbic din oraşul Buhuși, iar slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă, 1 februarie 2020.

În aceste momente de întristare, adresăm membrilor familiei și fiilor duhovnicești ai părintelui Vasile Ilisei condoleanțe, rugând pe Milostivul Dumnezeu, Hristos Cel Înviat, să odihnească sufletul slujitorului Său în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

You may also like...