Mesaj la Ziua Mondială a Asistentului Medical

Ziua de 12 mai este dedicată la nivel mondial cadrelor sanitare care prin efortul lor îngrijesc și ocrotesc pe toți cei aflați în suferiță, în unitățile spitalicești.

12-mai-ziua-asistentilor-medicali
unnamed

Alături de doctor, asistentul medical are un rol important în echipa medicală, fiind responsabil de consilierea, informarea, îngrijirea și recuperarea pacienților, aducând prin efortul și implicarea sa speranță și lumină în viața persoanelor afectate de boală. Jertfa acestor luptători pentru ocrotirea darului sacru al vieții este reprezentată pe toate palierele sistemului sanitar de o breaslă a cărei imagine simbol este întruchipată de Regina Maria, cea care a fost supranumită „mama răniților”, în Primul Război Mondial. Însă, dincolo de  numele ilustre sau necunoscute ale asistenței medicale, din toate timpurile și locurile, rămâne jertfa unor oameni care și-au dedicat viața slujirii și vindecării aproapelui, iar această misiune este sublimă și merită toată atenția și prețuirea noastră.

Rugăm pe Bunul Dumnezeu, Doctorul sufletelor și al trupurilor, să apere, să dăruiască înțelepciune, pricepere, putere și răbdare tuturor celor care se jertfesc pentru ocrotirea celor aflați în suferință, cuprinși de boală sau în pericol de a-și pierde viața. În această perioadă de criză medicală cauzată de noul Coronavirus îi considerăm pe toţi cei aflați în slujba asistenței medicale ca fiind apostolii vindecării cărora li s-a încredințat darul prin care, în chip tainic, lucrează Însuși Dumnezeu, Bunul Samarinean, aflat mereu la căpătâiul suferinzilor, îngrijind  rănile mereu deschise ale umanității, dăruind sănătate sufletească și trupească.

Mulți și binecuvântați ani tuturor celor ce oferă asistență medicală!

 

† IOACHIM,

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

You may also like...