Mesajul IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim la Ziua Mondială a Sănătății – 7 aprilie 2020

Astăzi, 7 aprilie, este Ziua Mondială a Sănătății, un prilej potrivit pentru a prețui, în mod deosebit, efortul cadrelor medicale mai ales în aceasta perioada epidemică, care s-a abătut ca un uragan dezlănțuit peste toată planeta.

binecuvantare-landscape
05-ganduri-la-vreme-de-molima-landscape

Rugăm pe Bunul Dumnezeu, doctorul sufletelor și al trupurilor, să îi apere, să le dăruiască înțelepciune, putere și răbdare, tuturor celor care lucrează în domeniul medical și toate ramurile acestuia, începând cu cei ce coordonează sistemul, medici și farmaciști, asistenți și infirmieri, până la brancardieri, șoferi de ambulanță. În această perioadă îi considerăm pe toţi ca fiind  mâinile întinse ale lui Dumnezeu, Care in chip tainic îi inspiră să ia deciziile cele mai bune pentru alinarea suferințelor celor bolnavi.

Îndemnăm preoții și credincioșii să înalţe rugăciuni împreună cu Noi, atât pentru cei căzuţi în mrejele suferinței, cât și pentru toţi cei care se implică activ în lupta pentru stoparea răspândirii noii molime ucigătoare, care a făcut atâtea victime în  întreaga lume.

Avem speranța de la Dumnezeu  că vom reuși să trecem cu bine prin această încercare, doar rămânând solidari, nelăsându-ne dezumanizați din cauza frustrărilor, privațiunilor, neajunsurilor.

Dumnezeu să vă țină pe toți sub mantia iubirii Sale milostive!

Cu binecuvântări și aleasă considerație,

† IOACHIM, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

 

*Ziua Mondială a Sănătății este o zi globală de conștientizare a sănătății sărbătorită în fiecare an la 7 aprilie, începând din anul 1950

You may also like...