Metocul chiriarhal de la Valea Budului a sărbătorit hramul paraclisului

Ziua de pomenire a Sfintei Maria Magdalena a fost prilej de bucurie duhovnicească pentru obştea de maici a Mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului – metoc chiriarhal, întrucât a fost sărbătorit hramul paraclisului mănăstirii, dar şi ziua onomastică a numelui primit la călugărie de către maica stareţă, stavrofora Magdalena Budeanu.

Miercuri, 22 iulie 2020, în ziua de prăznuire a celei care a fost „întocmai cu Apostolii”, Sfânta Mironosiţă Maria Magdalena, credincioşii băcăuani au urcat atât trupeşte cât şi spiritual, la Mănăstirea supranumită „Meteora Bacăului”, pentru a participa la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, oficiată de către un sobor de preoţi, sub protia părintelui Costică Busuioc, Protopop al Protoieriei Bacău.

La sfârşitul slujbei, PC Pr. Protoiereu Costică Busuioc a adresat tuturor celor prezenţi un cuvânt de învăţătură, evocând viața și faptele vrednice de laudă ale Sfântei Maria Magdalena, cea numită „Mironosiţă” (fiind una dintre femeile purtătoare de mir, care au mers cu mir şi mirodenii la mormântul Domnului, pentru a împlini ritualul şi tradiţia iudaică), „întocmai cu Apostolii” (pentru că a fost primul sol trimis de însuşi Domnul Iisus Hristos să vestească învierea Sa), dar şi „apostol al Apostolilor” (fiind cea care a vestit Apostolilor învierea lui Hristos).

Părintele Protoiereu Costică Busuioc, a concluzionat, mulţumind Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, pentru dragostea ce o poartă faţă de preoţii şi credincioşii din cadrul Protoieriei Bacău, dar în special faţă de obştea acestei sfinte şi de Dumnezeu păzite mănăstiri.

De asemenea, părintele protoiereu Costică Busuioc, în numele Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim şi a Colegiului preoţilor băcăuani, a felicitat-o pe maica stareță, stavrofora Magdalena Budeanu, pentru buna slujire şi chivernisire a obştii aşezământului monahal de pe Meteora Bacăului, adresându-i, alături de preoții și credicioșii prezenți, urări de sănătate, spor şi ajutor de la Milostivul Dumnezeu, la zi onomastică. (Pr. Mihai-Flavius Balaban)

You may also like...