Mii de băcăuani în pelerinaj la Icoana făcătoare de minuni de la Hadâmbu

Peste 1500 de credincioși au așteptat, la Bacău, sosirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu.

 
20150910_181649
20150910_181907
20150910_182549
20150910_182932

Peste 1500 de credincioși au așteptat, la Bacău, sosirea Sfintei Icoane a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu. Aceasta a fost adusă de la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman la biserica ”Sf. Dumitru” – Narcisa, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.

După ce a fost așezată spre închinarea credincioșilor, în curtea locașului de rugăciune, Arhipăstorul Romanului și Bacăului a citit din Acatistul Maicii Domnului, alături de starețul mănăstirii Hadâmbu și soborul de preoți, în fața mulțimii de băcăuani dornici să se închine.

”În urma demersurilor făcute la Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și la Înaltpreasfințitul Mitropolit Teofan, v-am adus un dar, drag sufletelor noastre și lui Dumnezeu”a declarat ÎPS Sa

arătând celor prezenți sfânta icoană.

”Ne-am gândit ca, la început de an bisericesc, care concordă cu noul an școlar, în cadrul manifestărilor noastre educaționale deja cunoscute de către credincioșii noștri, să le aducem o binecuvântare. Să fie binecuvântați de Maica Domnului, așa cum apare reprezentată în Icoana făcătoare de minuni de la Hadâmbu. Și facem aceasta în cadrul programului social-filantropic ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”, program ce reprezintă lucrarea duhovnicească a bisericii laolaltă cu lucrarea familiilor care au copiii”a menționat Arhipăstorul Romanului și Bacăului.
”În rugăciunile voastre, chemați milostivire Maicii Domnului, darul și binecuvântarea ei ca Dumnezeu să protejeze orașul acesta, țara noastră, pentru că este nevoie de pace. Dumnezeu să binecuvinteze pe toți cei care își vor pleca genunchii și vor săruta această icoană”a mai spus ierarhul.

La rândul său, protosinghelul Nicodim Gheorghiță, starețul mănăstirii Hadâmbu, mulțumind pentru primirea deosebită făcută la Bacău, a prezentat câteva date despre sfânta icoană pe care ”o cunoaște ca pe propria ființă”, după cum avea să menționeze Înaltpreasfințitul Ioachim. Preotul Ioan Pleșcău, parohul bisericii ”Sf. Dumitru” și-a exprimat bucuria de a avea pentru două zile icoana Maicii Domnului de la Hadâmbu, un dar de mare preț pentru toți creștinii din zona Bacăului. Apoi, în acordurile cântărilor închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, băcăuanii au putut să aducă cinstire, plini de evalavie, la icoana Maicii Domnului iar în biserică a început programul de rugăciune continuă care se va încheia Duminică, 13 septembrie 2015.

20150910_181149
20150910_181657
20150910_183843

Vineri, 11 septembrie, începând cu ora 18.00, la biserica ”Sf. Dumitru” va fi oficiată Taina Sfântului Maslu de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim înconjurat de soborul preoților băcăuani, după care vor fi rostite rugăciuni de binecuvântare a copiilor la început de an școlar.

Sâmbătă – 12 septembrie Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu va fi dusă la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Bacău, și va rămâne acolo până duminică – 13 septembrie, după Sfânta Liturghie.

You may also like...