Moineștenii uniți în rugăciune pe Meteora Bacăului

În contextul proclamării de către Sfântul Sinod a anului 2015 ca “An omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi”, credincioșii moineșteni s-au rugat alături de ÎPS Arhiepiscop Ioachim, participând la Taina Sfântului Maslu săvârșită la biserica Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului vineri, 3 aprilie 2015.

dsc_0042
dsc_0050
dsc_0069

Însoțiți de părintele protopop Costel Mareș, pelerinii moineșteni s-au rugat alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, în biserica mănăstirii de la Valea Budului, loc binecuvântat și aflat sub ocrotirea Maicii Domnului, în cadrul Tainei Sfântului Maslu, marcând totodată și încheierea serilor de rugăciune din vinerile Postului Mare de la această mănăstire. La sfârșitul slujbei, părintele protopop a mulțumit Înaltpreasfințitului Ioachim pentru frumosul buchet de rugăciuni înălțate către Bunul Dumnezeu pentru folosul  duhovnicesc al celor prezenți și a oferit în numele credincioșilor și al preoților, daruri de flori multicolore ca semn al darurilor nenumărate revărsate de Bunul Dumnezeu asupra Înaltpreasfinției Sale. Totodată, corala ”Theotokos” a Protopopiatului Moinești a oferit în dar Înaltpreasfințitului un florilegiu de cântări bisericești specific perioadei în care ne aflăm.

“Iubiții mei, în seara aceasta m-ați făcut să trăiesc și eu o bucurie și să trăiesc un mister cu totul aparte, simțindu-vă alături de mine în rugăciune, simțind inimile voastre bătând în același ritm cu a mea, și am nădejde că au bătut inimile noastre ca într-un buchet, în același ritm cu inima de om a lui Iisus Hristos, Care a fost răstignit pe cruce pentru păcatele noastre”a spus Înaltpreasfințitul Ioachim în cuvântul de învățătură.

”A fost o seară cu adevărat deosebită. Cu toții am plecat la casele noastre mai întăriți în credință și mai bogați sufletește,întărindu-ne duhovnicește prin cuvintele Înaltpreasfinției Sale”, a conchis preotul protopop Mareș.

dsc_0088

You may also like...