Moment de comemorare în parohia Șerbănești

În după-amiaza dumincii a XXVI- a după Rusalii când Biserica noastră sărbătorește ,,Intrarea Maicii Domnului în biserică”, în parohia Șerbănești din Bacău a avut loc un eveniment festiv dedicat comemorării eroilor  și a celor care s-au jertfit pentru libertatea și demnitatea poporului român. Cu acest prilej s-a binecuvântat o troiță închinată Sfântului Gheorghe și sfântului Vasile cel Mare. La acest eveniment au participat părintele paroh Adrian Ghinea, preoții: Vasile Busuioc, Ciprian Gunea, Ciprian Olteanu, Ioan Ferchiu, alături de credincioși ai parohiei.

Slujba de sfințire a troiței a fost oficiată, după Sfânta Liturghie,  în prezența enoriașilor și a altor credincioși veniți special pentru acest eveniment. Inițiativa ridicării troiței aparține unei familii binecredincioase care, pentru a cinsti memoria eroilor și veteranilor de război, printre care se numără și tatăl Gheorghe Caleap – fost deținut politic, a ridicat cu ajutorul altor credincioși, acest monument de neuitare.

Cu acest prilej a fost confecționată și o placă comemorativă pe care au fost scrise numele eroilor cunoscuți printre care se numără soldați, plutonieri, sergenți, caporali, veteran de război și foști deținuți politici. Aici, în semn de omagiu și recunoștință, au fost depuse flori.

La finalul slujbei toți cei prezenți au fost invitați la o agapă frățească unde au fost evocate numele celor care s-au jertfit pentru neam și credință.

You may also like...