Moment de evocare pentru adormiții necunoscuți în Parohia Șerbănești

Zilele de 7 și 8 nov. a.c., au fost pentru credincioșii parohiei Șerbănești prilej de bucurie sfântă cu ocazia serbării hramului bisericii închinate Sfinților Voievozi Mihail și Gavriil.

                                                   

Având binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Ioachim, sub coordonarea părintelui Adrian Ghinea și a preoților slujitori la această parohie, așa cum este binecunoscut, și în acest an, s-au strâns haine și produse alimentare pentru a fi oferite celor aflați în nevoi,  atât copii cât și bătrâni.

Atmosfera de rugăciune și sărbătoare a debutat în ziua de 07 a lui brumar cu slujba Vecerniei mari unită cu Litia în cadrul căreia au fost înălțate rugăciuni de binecuvântare și înainteprăznuire pentru ziua de hram. Totodată, au fost aduse ofrande  ce au fost sfințite și oferite ulterior credincioșilor.   

În cadrul acestor evenimente a fost comemorată, pentru al 11- lea an consecutiv, tradiția pomenirii celor plecați  din această lume, ce au fost lăsați uitării dar pe care Biserica nu-i uită.

Tot acum a fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru cei  64 de tineri  care au plecat, prea devreme, dintre noi în tragicul incendiu de la  Colectiv . Acest lucru este cu atât mai important pentru parohia noastră, întrucât în ​​cimitirul parohiei este înmormântată una dintre victimele incendiului, tânăra Teodora Magdalena Maftei.

După oficierea slujbei parastasului toți cei prezenți au mers în cimitirul parohial unde au fost aprinse lumânări și au fost stropite cu vin sfințit cele  67  de cruci ce străjuiesc în taină la căpătâiul celor ce-și dorm somnul de veci, cunoscuți și necunoscuți, înmormântați aici de – a lungul timpului.

La finalul Sfintei Liturghii din ziua de 08 noiembrie, fiecare  credincios prezent a primit din partea parohiei câte un pachețel cu hrană caldă. (Pr. Ciprian Gunea)

You may also like...