Muzeul – Instituție de educație și cultură în Parohia Valea Mare din Protoieria Bacău

În ziua Sfântului Stelian – ocrotitorul copiilor, la Grădinița din Ruși, Comuna Roșiori, a avut loc o activitate prilejuită de Ziua Națională a României, la care au participat doamna Liliana Popa, profesor pentru învățământul preșcolar, preșcolarii de la grădiniță și doamna preoteasă Diaconu Lenuța Claudia, supraveghetor al muzeului Parohiei Valea Mare.

Activitățile organizate au fost numeroase și au avut menirea de a sădi în sufletele copiilor valori morale privind dragostea de credința și de unitate a neamului românesc. Ziua a început cu întâlnirea de dimineață în care a fost prezentat calendarul zilei, iar doamna profesor pentru învățământul preșcolar a relatat o poveste pe înțelesul preșcolarilor ce a făcut referire la ziua de 1 Decembrie. Apoi, spre încântarea micilor patrioți a fost făcut și un experiment: într-o sticlă cu apă a fost pusă acuarelă roșie, ulei și spirt. Prin intermediul procesului de decantare, copiii au privit formarea tricolorului în interiorul recipientului.

Ziua a continuat cu intonarea imnului național după care doamna preoteasa Lenuța le-a prezentat copiilor costumul popular moldovenesc și au colorat împreună un desen cu harta României. Au urmat apoi lecțiile de dans popular care au stârnit interesul celor mici care au avut ocazia ca prin dinamismul specific fragedei vârste să învețe rapid această artă. După aceasta, tinerii, alături de profesorii lor au pictat pe ulcele din ipsos steagul României, fiecare micuț bucurându-se de rezultatul muncii lor. 

Activitatea s-a încheiat în surâsul și zâmbetele copiilor care au avut ocazia de a învăța lucruri noi și fundamentale pentru orice român, nelipsind de la final suprizele dulci și mult așteptate de către cei mici. 

You may also like...