Naşterea Domnului – bucuria copiilor în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Trebeş

Continuând tradiţia anilor trecuţi, în ziua Slăvitului Praznic al Naşterii Domnului, bisericuţa primitoare din Trebeş a devenit neîncăpătoare pentru mulţimea de copii veniţi pentru a primi daruri, atât duhvniceşti cât şi materiale.

DSC02994
DSC02997
DSC03001
DSC03031
DSC03079

Copilaşii L-au primit pe Pruncul Hristos din Sfântul Potir prin Sfânta Împărtăşanie, participând activ la rugăciune în timpul Sfintei Liturghii, exprimându-şi apoi ruga prin colind, dorinţa lor fiind aceea ca Pruncul Iisus „să se nască şi să crească, să ne mântuiască!”

Sfântul Nicolae, Moşul cel Bun devenit peste ani Santa Claus (o prescurtare a numelui Saint Nicholas) auzind rugăciunea copilaşilor şi văzând cuminţenia lor le-a adus darurile sale de bunătăţi. Cadourile au fost pregătite prin bunăvoinţa credincioşilor din parohie, la iniţiativa Consiliului Parohial şi a preotului paroh Balaban Mihai-Flavius.

Fiecare copil a primit darurile binemeritate chiar de la Moş Crăciun, după ce mai întâi a spus o poezie, un colind sau o rugăciune, cu emoţiile fireşti în glas şi în aplauzele celor care i-au însoţit la această bucurie.

DSC03085

You may also like...