Noi daruri pentru biserica parohiei „Izvoarele” din Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Duminica Intrării Domnului în Ierusalim, Sărbătoarea Floriilor, ce anticipează Invierea Domnului, în Parohia Izvoarele, din Protoieria Bacău, a avut loc un eveniment ce a devenit tradiție locală.

20160424_105032
20160424_105059
20160424_105402

După obicei, în pregătirea Sfintelor Paști, se obișnuiește ca biserica parohială să fie împodobită cu noi daruri. Anul acesta, cu osârdia bunilor credincioși din Izvoarele, s-au adăugat, la zestrea materială și spirituală a parohiei, o serie de noi obiecte de cult: două rânduri de veșminte preoțești, un set de noi sfinte vase, precum și o cădelniță, deosebit de frumos lucrate în atelierele Patriarhiei Române.

După Sfânta Liturghie, preotul paroh Ciprian Cloșcă a mulțumit enoriașilor pentru implicarea în această lucrare de înfrumusețare duhovnicească a bisericii parohiale, invitând pe toți cei prezenți să participe la slujba de sfințire și de binecuvântare a acestor daruri.

În altarul de vară, cu numeroasa participare a credincioșilor, s-au rostit rugăciunile specifice pentru această sfântă lucrare. În același ton de rugăciune, au fost binecuvântate și icoanele pe sticlă pictate de către copiii parohiei în perioada Marelui Post al Paștilor. Toți elevii participanți au fost felicitați și au primit premii și daruri din partea parohiei Izvoarele.

La final, pentru ca bucuria să fie deplină, părintele paroh Ciprian Cloșcă a reînnoit anunțul privind vizita pastoral-misonară în parohia Izvoarele, a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, pentru oficierea Sfintei Slujbe a Deniei din Sfânta și Marea Miercuri, în data de 27.04.2016, ora 18.00, cu participarea Părintelui Protoiereu Costică Busuioc și a unui sobor de preoți din Protoieria Bacău.

preot Ciprian Cloșca

You may also like...