Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

În Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc luni, 30 septembrie, ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. 

noi-hotarari-ale-sfantului-sinod-al-bisericii-ortodoxe-romane-127850
noi-hotarari-ale-sfantului-sinod-al-bisericii-ortodoxe-romane-127852
noi-hotarari-ale-sfantului-sinod-al-bisericii-ortodoxe-romane-127853
noi-hotarari-ale-sfantului-sinod-al-bisericii-ortodoxe-romane-127854
noi-hotarari-ale-sfantului-sinod-al-bisericii-ortodoxe-romane-127856
noi-hotarari-ale-sfantului-sinod-al-bisericii-ortodoxe-romane-127860

În cadrul ședinței s-a hotărât completarea Programului-cadru „2020 – Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români”. Această completare se referă la repere tematice teologic-educaționale, culturale și mediatice, menite să reflecte mai bine cele două teme, omagială și comemorativă, în activitatea unităților de cult ale Patriarhiei Române.

De asemenea, s-a dispus organizarea de evenimente și acțiuni cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la căderea regimului comunist din România, privind comemorarea jertfei creștinilor care și-au sacrificat viața în decembrie 1989 și în timpul regimului comunist pentru libertatea și demnitatea poporului român.

S-a hotărât și evidențierea modului responsabil în care Biserica Ortodoxă Română a folosit libertatea dobândită după căderea regimului comunist pentru a mărturisi prin cuvânt și faptă Evanghelia iubirii milostive a lui Hristos, prin întreaga sa lucrare misionară, educațională, social-filantropică și edilitară.

(Biroul de presă al Patriarhiei Române)

sursa: ziarullumina.ro

You may also like...