„Noi suntem mâinile întinse ale lui Dumnezeu către acești copii care au nevoie de sprijinul nostru.”

Pentru al treilea an consecutiv, IPS părinte Arhiepiscop Ioachim s-a întâlnit cu preotesele văduve și copiii minori ai acestora în cadrul proiectului eparhial „Un tătic în Cer, un părinte pe pământ”.

Anul acesta, duminică, 5 decembrie 2021, la Biserica „Sfântul Gheorghe” din Bacău, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului a oficiat slujba de pomenire a 9 preoți mutați din această viață în floarea vârstei, în prezența doamnelor preotese văduve și a copiilor lor minori, rămași fără tată la o vârstă fragedă.

În cuvântul adresat celor prezenți la finalul slujbei de pomenire, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a binecuvântat familiile care trec prin această dificilă situație și a încurajat copiii care cresc frumos și învață bine, precizând că nu cunoaștem planul lui Dumnezeu și de ce acesta a decis să îi cheme la El pe părinții pomeniți:

„Preotul este părinte de două ori: și pentru copiii săi și pentru credincioșii din comunitatea în care a fost trimis să facă misiune. De câțiva ani am organizat o asociație de într-ajutorare, prin intermediul căreia încercăm să răspundem cât de cât nevoilor materiale ale familiilor de preoți, care au rămas fără sprijinul acestora. Dumnezeu Însuși este cel care acționează prin noi și noi suntem mâinile întinse ale lui Dumnezeu către acești tineri și copii, care au nevoie de sprijinul nostru.”, a spus Ierarhul în cuvântul său.

În continuare, la invitația IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, părintele Ilarion Mâță, consilier eparhial în cadrul sectorului social-filantropic, a ținut un scurt cuvânt în care a evidențiat motivele derulării acestul proiect eparhial, care vizează în special faptul că preoteasa văduvă și copiii ei au nevoie să știe și să simtă că Biserica pentru în care a slujit soțul ei nu i-a părăsit și nu îi va părăsi niciodată:

„Înaltpreasfinția Sa dintru început a fost părintele acestor preoți slujitori și părintele nostru, al tuturor clericilor din această eparhie. Și nu se poate ca această dragoste părintească să se oprească la mormânt. Iar dragostea Înaltpreasfinției Sale se revarsă în continuare, prin rugăciunile pe care le săvârșește în fiecare Liturghie, dar și prin acest program eparhial. (…) Protopopiatele din Eparhia noastră, prin programul Solidaritate clericală, susțin financiar, lună de lună, în limita posibilităților, aceste mici nevoi pe care putem noi să le onorăm.”, a subliniat părintele consilier în cuvântul său.

La final, Pr. Ilarion Mâță a mulțumit, în numle tuturor celor prezenți, Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru prezență, implicare și binecuvântare.

Pentru că suntem în perioada premergătoarea Nașterii Domnului, o parte dintre membrii corului de copii al Parohiei „Sf. Gheorghe” a interpretat câteva colinde de Crăciun, iar la final colindătorii au primit dulciuri și mere, conform tradiției.

Cu dragoste și binecuvântare, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oferit de asemenea dulciuri și daruri copiilor și doamnelor preotese din familiile celor pomeniți, asigurându-i că, deși au pierdut un soț și un tată, Dumnezeu nu îi părăsește niciodată pe cei care nu Îl părăsesc! (Mioara Ignat)

You may also like...