O bucurie binecuvântată pentru sufletele copiilor, părinților și bunicilor băcăuani

La Biserica ”Sf. Împărați” din municipiul Bacău a continuat sâmbătă, 12 septembrie, cea de-a III-a ediție a Proiectului social-educațional ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” în Protopopiatul Bacău.

3
6
7
20150912_184905
dsc_0817_1
dsc_0823_1
dsc_0847_1
dsc_0848_1
dsc_0853_1
dsc_0884_1
dsc_0908_1
dsc_0925_1
dsc_0948_1
dsc_0958_1
dsc_0960_1

La Biserica ”Sf. Împărați” din municipiul Bacău a continuat sâmbătă, 12 septembrie, proiectul social-educațional ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”. Bunici, părinți și copii din zona centrală a orașului s-au întâlnit cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim la biserica boierească de pe str. Mihai Eminescu, acolo unde, alături de icoana Maicii Domnului de la mănăstirea Hadâmbu a fost adusă spre închinarea credincioșilor și icoana ”Pantanassa” de la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman.

Cu emoție, încântare și nedisimulată nerăbdare, ținând în mâini stegulețe cu stema Eparhiei, mulțimea de băcăuani s-a rugat alături de arhipăstorul acestei zone. După citirea în sfântul locaș a acatistului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de către ierarh, afară, pe scena special amenajată, Înaltpreasfințitul Ioachim a oficiat slujba Aghesmei mici, înconjurat de soborul preoților prezenți la acest moment festiv.

Sărbătoarea celei de-a III-a ediții a proiectului ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” în Protopopiatul Bacău a continuat cu rostirea rugăciunilor de binecuvântare a elevilor, după care toți credincioșii au ascultat mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la începutul noului an școlar adresat elevilor, părinților și cadrelor didactice.

”Astăzi, într-o lume confuză, Biserica este chemată să ofere o lumină spirituală asupra problemelor majore ale societății. Iar aceasta mai ales pentru că Biserica este o comunitate umană centrată pe o comuniune spirituală divino-umană, ce transcende timpul şi spaţiul, deoarece ea este Trupul tainic al lui Hristos, „Care ieri, astăzi şi în veci este Acelaşi” (Evrei 13, 8). Astăzi, Familia, Biserica și Școala, ca factori educaționali decisivi, au responsabilitatea de-a spori cooperarea în vederea educării și formării copiilor și a tinerilor pentru o viață armonioasă în familie şi în societate, dar şi pentru a deveni cetățeni ai patriei cerești, adică ai Împărăţiei cerurilor, deoarece scopul ultim al vieţii omului pe pământ este pregătirea sa pentru viaţa şi fericirea eternă în Împărăţia iubirii Preasfintei Treimi”

, s-a menționat în mesajul Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române. Cuvântul de mulțumire pentru frumusețea acestor zile de rugăciune, la care au participat mii de băcăuani, a fost rostit din partea clerului băcăuan de preotul Costică Busuioc, protopop de Bacău. Bucuria comuniunii a fost împletită cu rostirea Imnului Acatist al Maicii Domnului de către un grup de copii, după care, tuturor micuților prezenți le-au fost oferite pungi cu rechizite și dulciuri.

You may also like...