O bucurie minunată făcută copiilor de la Centrul Rezidențial ”Henri Coandă” din Bacău

Cei 75 de copii de la Centrul Rezidențial ”Henri Coandă” din municipiul Bacău au primit daruri astăzi, 16 septembrie, din partea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul.

Masa din sala Centrului Rezidențial ”Henri Coandă” a fost astăzi plină cu daruri ale Bisericii. Pe fiecare sacoșă era înscris numele câte unui copilaș din cei 75 câți sunt în grija acestei instituții.

Alături de conducere și angajați, copiii de la ”Henri Coandă” l-au întâmpinat pe Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul într-un mod admirabil. Au cântat în cor ”Cuvine-se cu adevărat”, dirijați discret de preotul Marian Vătămănescu, cel care, din încredințarea ierarhului s-a ocupat ani buni de zidirea duhovnicească a acestor copii. ”Sunt copii fără părinți, abandonați, în dificultate şi cu nevoi speciale”, avea să explice preotul Vătămănescu. Cu privirea vibrând de emoția reîntâlnirii cu aceste chipuri blânde și inocente, Preasfințitul Ioachim i-a binecuvântat și a dialogat cu ei. I-a îndemnat să învețe, să se roage pentru educatorii lor și pentru cei care le întind o mână de ajutor. La slujba de sfințire a apei, cu toții au rostit Rugăciunea Domnească.

”De fiecare dată ne-a impresionat dăruirea totală, jertfelnică a acestui personal, care oferă găzduire, îngrijire, educaţie şi pregătire în vederea reintegrării sau integrării familiale şi socio-profesionale a acestor copii, care au atâtea nevoi. Am auzit strigarea și ne bucurăm că aducem un crâmpei de linișite, de bucurie, de siguranță în acest spațiu. Să fiți lumini pentru acești copii și Dumnezeu vă va răsplăti pentru dragostea dumneavoastră” i-a îndemnat ierarhul pe angajații Centrului Rezidențial.

”În cadrul proiectului «Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți», derulat pentru al doilea an la inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, parohia ”Sfântul Nicolae”, prin binecuvântarea Preasfinției Sale, a adus îmbrăcăminte, rechizite și dulciuri la fiecare dintre cei 75 de copilași ai acestui centru”, a menționat părintele protopop Costică Busuioc, parohul bisericii ”Sfântul Nicolae” din Bacău.

Rând pe rând, apoi, făcându-și loc grăbiți printre mese, copiii s-au îndreptat spre brațele părintești ale ierarhului care a readus parcă farmecul sărbătorilor cu daruri în mijlocul lor.

”Vă mulțumim pentru proiectul pe care îl derulați, pentru că ați fost și sunteți alături de noi. Vă asigurăm Preasfinția Voastră că facem tot ce depinde de noi ca să-i ridicăm, să-i facem oameni pe acești copilași. Ne bucurăm că ați  avut ocazia să fiți alături de noi și, când ați găsit puțin timp, ne-ați ajutat. Vă asigurăm de toată dragostea noastră”, a menționat domnul Sorin Bîrlădeanu, director în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău.

 

 

 

You may also like...