O nouă activitate dedicată Anului comemorativ în Parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Bacău

Activitățile dedicate Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți au continuat în cadrul Centrului „Sf. Mc. Filofteia”, aparținând Parohiei „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Bacău. Dacă până acum seniorii au avut ocazia ca în mijlocul lor sa vină medici cardiologi și medici de familie, în data de 2 aprilie 2024 invitată specială a fost distinsa doamnă dr. Spiridon Mihaela, medic primar, șef Secție Oncologie, Spitalul Județean Bacău.

Activitatea, ca de obicei, a început cu participarea seniorilor la Sfânta Liturghie, după care aceștia s-au retras în casa praznicală, alaturi de părintele paroh Abageru Constantin și asistentul social Carla Pișcu.

După obișnuitul și așteptatul moment de socializare, doamna dr. Spiridon a venit în mijlocul lor pentru a le vorbi despre boala numită cancer.

Le-a enumerat și explicat motive ale apariției chiar cu situații exemplificate (ex. emoțiile negative datorate pierderilor materiale și financiare), care e ponderea antecedentelor familiale, etc.

Apoi, doamna doctor a arătat importanța discuției persoanei bolnave sau recent diagnosticate cu duhovnicul și psihologul. De asemenea, a pus accent pe importanța prevenției și vizitei la medicul de familie și a controlului medical anual, a efectuarii analizelor medicale.

Ulterior doamna dr. Spiridon a răspuns întrebărilor adresate de către seniori, cum ar fi: cancerul se moștenește?, alimentația este importantă?, doare sau nu cancerul?, vârsta apariției este mit sau realitate?, trebuie făcuți markerii tumorali și dacă da, când?, care este importanța lor?, cancerul se vindecă?, etc

Cu acest prilej, gazdele şi invitaţii deopotrivă aduc alese mulțumiri distinsei doamne doctor Spiridon Mihaela pentru dragostea cu care a răspuns invitației și pentru informațiile oferite.

(Pr. A.C)

You may also like...