O nouă etapă a proiectului Protoieriei Bacău „Eroi au fost, eroi sunt încă” derulată la Parohia Lecca

Ziua de joi, 12 mai 2022, a debutat în Parohia Lecca din Protoieria Bacău cu săvârșirea Sfintei Liturghii de către soborul preoților Cercului Pastoral Nr. 4 sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche. La acest eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale prin persoana domnului primar Vasile Bibire, precum și reprezentanți ai Asociației Cultul Eroilor – Filiala Bacău în persoana domnilor Dănuț Voicu, Aioanei Cristi și George Gheorghiu. 

La momentul potrivit din Sfânta Liturghie s-a oficiat pomenirea celor adormiți întru Domnul unde au fost pomeniți și eroii comunității parohiale. Tot în cinstea acestora, după serviciul liturgic au fost depuse coroane de flori, iar cei mai tineri membri ai comunității, elevi ai școlii din localitate, au susținut un moment artistic cu cântece tematice. 

Ca de fiecare dată atunci când are loc întrunirea unui cerc pastoral din cuprinsul Protoieriei Bacău, sunt rânduiți doi preoți care să conferențieze pe o anumită temă. De această dată cei doi preoți au fost părintele Alexandru Nistor de la Parohia Botești având tema „Exemple de rugăciune în Noul testament” și părintele Vasile Liche de la Parohia Poieni, având tema „Sfântul Grigorie Palama: Opera dogmatică despre rugăciunea minții, dar și despre lucrarea harului necreat, care se arată sfinților ca lumină.”

La finalul cuvântărilor, din îngăduința Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, părintele protoiereu a oferit părintelui paroh Florin Lambru o icoană cu Sfânta Cuvioasă Parascheva pe Tron asemenea celei care se află în Catedrala Arhiepiscopală de la Roman, iar celor doi preoți care au cuvântat le-a dăruit câte o icoană cu cei trei Sfinți Isihaști comemorați în anul 2022: Sfântul Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț.

La finalul zilei a urmat o agapă creștină, prilej cu care s-au discutat evenimentele zilei. Tot cu această ocazie, mai multe parohii s-au oferit să participe la acest nou program al Protoieriei Bacău intitulat „Eroi au fost, eroi sunt încă”.  Programul dedicat eroilor se derulează în parteneriat cu Asociația Cultul Eroilor – FIliala Bacău și își propune cinstirea și recunoașterea eroilor de pretutindeni prin activități specifice și religioase săvârșite în cadrul parohiilor de pe teritoriul canonic al Protoieriei Bacău. 

You may also like...