O nouă scară către cer sfințită în parohia Schineni

În Duminica premergătoare serbării Înălțării Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul ”Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” din satul Siretu, Protopopiatul Bacău.

schineni1
schineni2
schineni3

În Duminica premergătoare serbării Înălțării Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul ”Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” din satul Siretu, parohia Schineni, Protopopiatul Bacău.

În cadrul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Alexandru Palur, iar la final biserica a fost pusă și sub ocrotirea Sfântului Ierarh Martir Teodosie de la Brazi. Sfântul lăcaș, ce datează din anul 1838, ctitorie a boierului Ioan Iurașcu, a fost refăcut prin implicare preotului paroh Nicolae Gavriliu, ajutat de credincioși și de fiii satului.

”Biserica a fost pictată pentru prima oară în interior, tâmplăria a fost schimbată, iar pe jos, în locul dușumelelor vechi și distruse de timp, a fost pus parchet. Sfânta Masă a fost înlocuită și îmbrăcată în marmură. În jurul bisericii a fost montat un gard, iar în față o troiță realizată de inginerul Vasile Savin dimpreună cu familia, fiu al satului care s-a implicat mult în lucrările derulate”, a explicat preotul Gavriliu. În ceea ce privește finanțările, ”împlinirea acestui proiect a fost posibil cu implicarea Consiliului local Săucești, credincioșii din zonă și cei care, născuți pe aceste meleaguri, nu au uitat de satul natal”, a mai menționat preotul paroh. Chiriarhul Romanului și Bacăului a sfințit și troița din fața sfântului lăcaș ctitoria familiei Savin Vasile și Maria.

You may also like...