O picătură de har pogorâtă în sufletele creștinilor băcăuani

În ziua de prăznuire a Sfintei Mironosițe întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena, Preasfințitul Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul a sfințit paraclisul Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului.

De la primele ore ale dimineții, credincioși băcăuani și-au îndreptat pașii spre ”Meteora Bacăului” pentru a fi părtași bucuriei sfințirii paraclisului Mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului. Închinat Sfintei Mironosițe întocmai cu Apostolii Maria Magdalena și Cuvioasei Parascheva, lăcașul de rugăciune a fost refăcut și înnoit, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, de maica Budeanu Magdalena, ajutată de soborul de maici care se nevoiesc în această oază de spiritualitate ortodoxă situată pe una dintre culmile ce străjuiesc drumul ce duce spre Moinești.

Paraclisul metocului chiriarhal, împreună cu toate împrejurimile sale, s-au preschimbat aproape miraculos în ultimele luni, conferind întregului așezământ imaginea unui spațiu sacru binecuvântat de Providență prin mâinile și sufletele pline de osârdie duhovnicească a celor care-i iubesc pe ”casnicii lui Dumnezeu”, fie ei călugări, maici sau binefăcători. ”Ocrotitoarele acestui paraclis sunt două sfinte rugătoare în fața Preasfintei Treimi. Cea dintâi, Maria Magdalena, L-a văzut pe Mântuitorul Hristos înviat, iar cealaltă, Cuvioasa Parascheva mult folositoarea, trăitoare la un mileniu distanță, a trăit plenar comuniunea cu Hristos Domnul”, a declarat Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul.

De asemenea, ierarhul a mulțumit tuturor celor care, ctitori și înnoitori, au mărturisit dragostea de cele sfinte prin susținerea acestui așezământ monahal. Apoi, după sfințirea bisericii, Preasfinția Sa a explicat sutelor de pelerini modul în care trebuie să se închine în astfel de momente binecuvântate de Dumnezeu. ”În momentul în care intrăm și ne rugăm cu credință, o picătură din harul Duhului Sfânt pogoară în sufletele noastre, iar roadele Sale se văd în inimile noastre”, a mai precizat Preasfințitul Ioachim, care i-a îndemnat pe toți cei prezenți să-și îndrepte pașii către această mănăstire ori de câte ori vor avea posibilitatea. ”Acest așezământ monahal este un loc de spiritualitate ortodoxă în care puteți veni oricând pentru a vă împărtăși de rugăciune și de cuvânt de învățătură. Astăzi, am făcut împreună un popas duhovnicesc pentru a le mulțumi maicilor de aici și celor care le sprijină în activitatea lor misionară”, a adăugat ierarhul.

Sărbătoarea zilei de 22 iulie a continuat apoi în biserica mare a metocului chiriarhal, unde Preasfințitul Ioachim, alături de soborul de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta Liturghie în cadrul căreia maica egumenă Magdalena Budeanu a primit distincția de stavrofor. Impresionată și cu emoție în glas, egumena și stavrofora mănăstirii de la Valea Budului, a mărturisit în fața credincioșilor că va continua misiunea pe care Preasfințitului Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul i-a încredințat-o în acest spațiu sacru. ”Mi s-a dat ascultarea de a amenaja acest nou așezământ. Acum mi-am dat seama că a fost voia lui Dumnezeu să fiu aici și m-am atașat ascultării la care am fost chemată. Preasfinția Voastră, distincția primită mă obligă să continui cu aceeași râvnă și dragoste în Hristos misiunea pe care mi-ați încredințat-o. Mă rog ca Maica Domnului să ne țină sub Acoperământul ei cel sfânt, iar Sfânta Maria Magdalena să fie rugătoare pentru noi”, a afirmat egumena mănăstirii, mulțumind tuturor celor care și-au adus aportul la finalizarea lucrărilor.

Impresionați de cele văzute și trăite la sfințirea paraclisului de la Mănăstirea ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, credincioșii băcăuani, mulți dintre ei participanți la slujbele Sfântului Maslu oficiate vinerea seara de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, și-au manifestat dorința de a reveni aici și cu alte ocazii.

You may also like...